Vineri, 26 Februarie 2016 - 05:00 AM ARTE: Trei generatii, trei viziuni/ de Ziarul de duminica

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Ziarul de Duminica 25 .02.2016

Anotimpuri

La 18 februarie 2016, la Galeria de arta ,,Luceafarul? a Centrului Cultural ,,Mihai Eminescu? a avut loc vernisajul expozitiei de pictura a artistilor Mugur Panait, Maria Panait (8 ani) si Cristina Gabriela Turlea (foto 1).
Intitulata ,,Anotimpuri?, expozitia prezinta viziunea a trei generatii diferite asupra unor elemente de natura surprinse in diverse anotimpuri: daca picturile Mariei Panait sunt caracterizate de inocenta copilariei, lucrarile lui Mugur Panait, un inginer constructor iubitor de arta si ale Cristinei Turlea, arhitect, au o maturitate si sensibilitate care a fost apreciata in trecut in mai multe expozitii la care acestia au fost prezenti.
Expozitia este deschisa pana la sfarsitul lunii martie si poate fi vizitata de luni pana vineri, intre orele 10.00-18.00. Intrarea este libera.

Galeria ,,Luceafarul? se afla in interiorul Parcului National din Sectorul 2, accesul facandu-se prin Bulevardul Basarabia sau strada Maior Coravu.

 

Expozitie Tinere talente

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei in parteneriat cu Elite Art Gallery organizeaza in perioada 22 februarie-3 martie expozitia cu titlul ,,Identitati? ce reuneste lucrarile bursierilor selectati in cadrul programului Tinere Talente.

Deschisa publicului larg, in cadrul Elite Art Gallery din Piata Natiunile Unite nr.3-5,  expozitia ,,Identitati? este primul eveniment de prezentare a tinerilor talentati in  arte vizuale, care au fost recent selectati ca bursieri in cadrul programului Tinere Talente, editia 2016.  

,,Identitati? este un eveniment de traditie organizat de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei, acesta fiind cel de-al cincilea an in care bursierii isi expun lucrari din domeniile pictura, grafica, sculptura sau design vestimentar in cadrul unei expozitii de debut, pentru a transmite publicului mesajul lor artistic.

In luna ianuarie a acestui an, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei a organizat o selectie nationala, implicand un prestigios juriu de specialitate, in urma careia un numar de 36 de tineri artisti au devenit bursieri ai programului Tinere Talente, editia 2016.  Tinerii vor primi burse individuale de pana la 2.000 de euro pentru dezvoltarea propriului talent, pe perioada unui an calendaristic. Tinerii artisti vor avea posibilitatea de a participa la concursuri nationale si internationale, cursuri de maiestrie si ateliere in Romania si in strainatate, de a achizitiona instrumente si materiale de lucru. Totodata, tinerii vor sustine pe tot parcursul anului intalniri de mentorat cu artisti de renume si personalitati recunoscute in domeniul artistic ales.

Programul Tinere Talente sustine si promoveaza artisti din familii modeste, care nu isi pot dezvolta potentialul din cauza lipsurilor materiale. Bursierii sunt tineri cu varste cuprinse intre 14 si 24 de ani care studiaza la liceele si universitatile de muzica si arte din toata tara.

 

EUROPAfest 2016 selecteaza voluntari

EUROPAfest ? jazz / blues / pop / clasic da sansa tinerilor de a se implica in mod activ in pregatirea editiei 2016 si de a se alatura echipei ca voluntari (foto 2, de Lucian Nastase). Aplicatiile sunt deschise pana pe 18 martie. Mai multe detalii despre voluntariat se gasesc pe site-ul organizatorului www.jmEvents.ro

Mesajul EUROPAfest pentru tineri:

,,Daca iubesti muzica, ai timp liber, esti o persoana responsabila si iti doresti sa inveti din tainele organizarii unui eveniment, EUROPAfest 2016 este locul ideal pentru tine !?

Festivalul doreste sa deschida gustul tinerei generatii pentru implicare responsabila in comunitate. Punand accent pe calitate si profesionalism, EUROPAfest ofera tinerilor oportunitatea de a descoperi atmosfera electrizanta din spatele scenei, de a-si dezvolta noi abilitati si aptitudini, de a cunoaste oameni noi si de a trai experiente memorabile.

Festivalul EUROPAfest prezinta anual peste 30 de concerte de exceptie cu artisti din Europa, dar si invitati speciali din SUA, Australia, China sau Japonia. In fiecare an peste 300 de muzicieni evolueaza pe cele mai importante scene ale Capitalei si la Sibiu, sali de concert traditionale, dar si spatii neconventionale, oferind publicului bucuria de a se conecta la muzica unei intregi lumi. Apreciat atat la nivel national, cat si international, EUROPAfest este considerat brand de tara, contribuind la construirea unei imagini pozitive a Romaniei in intreaga lume. In 2016 festivalul sarbatoreste 11 ani sub Inaltul Patronaj al Casei Regale din Romania. In perioada 12 - 21 mai 2016, EUROPAfest prezinta concerte, concurs de jazz, concurs de pian, caffe festival, workshopuri, masster-classes, jam sessions.

 

Informatii suplimentare:

0720.31.61.62 - office@jmEvents.ro -  www.jmEvents.ro

http://www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest


(463 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Trei generatii, trei viziuni/ de Ziarul de duminica | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31189799308777 seconds.