Joi, 25 Februarie 2016 - 04:57 AM Aleg.RO: Un licean din Vaslui a lesinat in timp ce profesorul de religie prezenta un film despre avort. „Nu e film de groaza, l-am prezentat ca sa perceapa pacatul avortului”

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Un elev de 17 ani de la liceul „Emil Racovita” din Vaslui a lesinat  in timp ce viziona un documentar despre avort, prezentat de profesorul de religie . Adolescentul a fost dus cu ambulanta la spital, unde i-au fost acordate ingrijiri, elevul revenindu-si si fiind trimis acasa. Cu toate acestea, profesorul de religie nu se vede in niciun fel responsabil de incident, sustinand ca nu crede ca imaginile au avut vreo legatura cu lesinul elevului.

"Acest documentar, o productie americana, este unul foarte educativ si l-am prezentat tocmai ca elevii sa perceapa pacatul avortului. Eu nu cred ca imaginile vizionate sa aiba vreo legatura cu ce i s-a intamplat elevului. Nu e un film de groaza, tine strict de umanitate”, s-a aparat  Gabriel Vranceanu, profesorul de religie in timpul orei caruia s-a intamplat incidentul.  

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroyapjknnpoo', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' });

Varianta medicilor de la spitalul unde a ajuns adolescentul este alta.

„Elevul in varsta de 17 ani a spus ca i s-a facut rau de la niste imagini despre chiuretaj pe care le-a vazut in timpul orei de religie. A fost diagnosticat cu distonie neurovegetativa, a primit reteta si a fost trimis acasa”, a declarat, pentru corespondentul Mediafax purtatorul de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta, Lelia Croitoru.

Inspectoratul Scolar Judetean a inceput o ancheta in acest caz, seful institutiei, Gabriela Placinta, declarand ca deocamdata nu stie daca filmul pe care profesorul de religie l-a supus vizionarii in timpul orei este unul compatibil cu programa scolara.

Comisia de disciplina din cadrul liceului vasluian se va pronunta, in termen de o luna, asupra faptei profesorului.

Cu toate acestea, potrivit conducerii liceului, filmul este unul permis, care a mai fost prezentat de profesorul respectiv si la o alta institutie de invatamant unde acesta preda ore de religie. „Elevul s-a simtit rau dupa ce a vazut anumite imagini, a fost chemata o ambulanta. Elevul s-a intors la scoala, i s-a oferit consiliere psihologica si a fost trimis acasa', a declarat directorul Liceului ”Emil Racovita” din Vaslui, Daniel Hulube, potrivit stiri.tvr.ro. El a spus ca, dupa incidentul petrecut, inclusiv profesorul a intrat in stare de soc.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrolaitgqdlpt', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' }); Citeste si Un deputat vrea sa schimbe regulile pentru ORA DE RELIGIE. De la ce varsta ar putea alege elevii sa urmeze acest curs Citeste si Acuzatii grave la adresa unui profesor de religie din judetul Valcea. Ce imagini le-ar fi aratat elevelor sale Citeste si Senatul a decis. Aceasta este procedura prin care se face inscrierea sau retragerea de la orele de religie


(129 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Un licean din Vaslui a lesinat in timp ce profesorul de religie prezenta un film despre avort. „Nu e film de groaza, l-am prezentat ca sa perceapa pacatul avortului” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29531002044678 seconds.