Joi, 25 Februarie 2016 - 04:57 AM Aleg.RO: Madalin Voicu a scapat de cau?iunea de 500.000 de lei

Publicat de: ---

romanialibera

Deputatul Mădălin Voicu a scăpat, miercuri, de cauțiunea de 500 .000 de lei și de măsura controlului judiciar, instituite de procurorii Anticorpuție, in dosarul de trafic de influenţă, fals in declaraţii şi spălare de bani, după ce marți a contestat in instanță decizia, informează Agerpres.

Decizia este definitivă.

Pocurorii DNA au dispus, in 18 februarie, luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune faţă de deputatul Mădălin Voicu, după ce Camera Deputaţilor a respins cererea de reţinere şi arestare preventivă a acestuia. Tot atunci, Mădălin Voicu a fost anunţat că are la dispoziţie 10 zile pentru a depune o cauţiune de 500.000 lei. 

Deputatul PSD Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă, fals in declaraţii şi spălare de bani, toate in formă continuată. Deputatul Nicolae Păun, cercetat in același dosar, i-a cerut ajutorul deputatului Voicu pentru a-i deschide uși la Ministerul Finanțelor ( la ministrul Teodorovici) și la ANAF (la Gelu Diaconu, șef ANAF, și la adjunctul acestuia, Mihai Vătășescu) ca să se oprească punerea in aplicare a plății impozitelor pe venit și a contribuțiilor la asigurările de sănătate pe salariile și alocațiile care, pe hartie, ar fi fost plătite unor romi defavorizați. Gelu Diaconu și Mihai Vătășoiu sunt urmăriți penal pentru că au dat două decizii de suspendare a taxelor și impozitelor datorate statului de romii lui Păun.

 Banii delapidați - circa 27 de milioane de lei, echivalentul a aproximativ 6.000.000 de euro - proveneau in cea mai mare parte din fonduri europene nerambursabile și din cofinanțarea asigurată de la bugetul de stat, bani destinați pentru două proiecte derulate de Asociația Partida Romilor Pro-Europa, unde președinte este Nicolae Păun. Cele două proiecte urmau să-i ajute pe romii defavorizați să-și găsească locuri de muncă sau să-și deschidă o afacere.

Procurorii dețin probe potrivit cărora proiectele s-au derulat mai mult in acte, banii ajungand la un grup restrans, intre care la Mădălin Voicu, la soția acestuia, Carmen, Nicolae Păun și la apropiații acestuia.

 

 

Reduceri la carti, Descopera noua ta aventura comenteaza sau vezi comentarii /* (c)


(172 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Madalin Voicu a scapat de cau?iunea de 500.000 de lei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33041000366211 seconds.