Joi, 25 Februarie 2016 - 04:57 AM Aleg.RO: Camera Deputatilor a decis sa se reia votul pe proiectele care au fost saptamana trecuta pe ordinea de zi UPDATE

Publicat de: ---

jurnalulnational

Deputatii au decis, miercuri, sa se reia votul pentru cele opt proiecte legislative care au fost pe ordinea de zi a plenului de saptamana trecuta si care au fost votate electronic .

Bp propune plenului reluarea votului la proiectele aprobate saptamana trecuta prin vot electronic

UPDATE ora 14.20 Au votat "pentru" 145 de deputati, doi s-au abtinut, 26 au votat "impotriva", iar trei au fost prezenti, dar nu au votat."Proiectele de lege vor fi reintroduse pe ordinea de zi a sedintei de vot final si vor fi votate la sedinta de vor final urmatoare", a anuntat presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

------------------------------------------------------------------------

Liderul deputatilor liberali, Eugen Nicolaescu, considera ca revotarea mai multor legi - propunere venita din partea Biroului permanent dupa ce au fost semnalate erori la votul electronic de saptamana trecuta - este unul dintre cele mai "periculoase precedente" si anunta ca PNL va vota impotriva acestei proceduri, potrivit Agerpres."Am spus in cadrul Biroului permanent si colegii mei din Biroul permanent au fost impotriva suspendarii votului electronic si revenirea la votul cu mana ridicata, aratand ca raportul primit de la Secretariatul General ne arata ca softul este corect, nu are nicio problema. Avem probleme de regulament, de comportament al unor deputati. In consecinta, nu putem sa sanctionam un soft pentru ca unii sau altii dintre deputati nu isi fac cu responsabilitate atributiile. Revenirea ciudata la a revota mai multe legi este unul dintre cele mai periculoase precedente care se pot crea in Camera Deputatilor. Este prima oara cand un pachet de legi se resupune votarii din 1990 incoace. (...) PNL va vota impotriva unei asemenea proceduri, care este si neconstitutionala, si foarte periculoasa", a declarat Nicolaescu in plenul Camerei Deputatilor.El i-a cerut liderului PSD, Liviu Dragnea, sa le solicite colegilor sai sa renunte "la asemenea aberatii de comportament legislativ"."Domnule Liviu Dragnea, presedinte al PSD si coleg deputat, daca dvs vreti sa ne dovediti ca sunteti in fruntea unui partid care respecta principii, reguli, Constitutia, dati un semnal astazi si cereti-le colegilor dvs sa renunte la asemenea aberatii de comportament legislativ", a spus Nicolaescu.Si liderul grupului parlamentar al Uniunii Democrate Maghiare din Romania, Mate Andras, considera ca reluarea votului pe proiectele de lege aprobate saptamana trecuta prin vot electronic ar reprezenta un precedent periculos.

"Este un precedent foarte periculos pe care daca il cream nu stiu daca e bine. Am inteles de la colegul meu Marian Neacsu ca acea lege, pentru care toata lumea spune ca se solicita toata aceasta reluare a votului, va fi retrasa si nu va face parte din acel pachet de legi. Daca este asa, atunci nu mai are rost sa votam, pentru ca nu are rost sa reluam votul. Daca reluam votul pentru acele opt proiecte de legi inseamna ca ar trebui sa ne reintoarcem pana in decembrie cand a intrat in functiune acest nou sistem si sa luam fiecare vot, pentru ca si atunci ar fi posibil ca cineva sa fi uitat cartela in aparat, sa fi iesit la o tigara, sa fi fost intr-o emisiune undeva si el apare prezent in plen si e un precedent destul de periculos", a spus Mate Andras, in plenul Camerei Deputatilor.In opinia sa, nu se poate sa se retrimita la comisii un proiect de lege dupa votul final, deoarece nu exista prevedere in Regulamentul Camerei Deputatilor in acest sens."Ca urmare, daca intr-adevar se va renunta la acel proiect de lege (legea tolerantei — n.r.) pentru care se considera de unii ca este toata solicitarea de reluare de vot, eu cred ca astazi plenul Camerei poate lucra pe ordinea de zi care a fost stabilita de Biroul permanent", a explicat Mate Andras.

"Cele noua proiecte legislative, votate prin vicierea cvorumului de sedinta"

Deputatul PSD Marian Neacsu a declarat miercuri ca cele noua proiecte legislative au fost votate saptamana trecuta prin vicierea cvorumului de sedinta, mentionand ca legea demnitatii nu constituie o problema pentru ca va fi retrasa si retrimisa la comisia de specialitate."Daca ne facem ca nu intelegem, vom duce iarasi discutia intr-o zona politica si politicianista, unde nu e cazul. Este o problema strict de proceduri. (...) Nu in ultimul rand, ca s-a facut trimitere si la acest lucru, va rog frumos, lasati legea presedintelui partidului (legea demnitatii umane, initiata de Liviu Dragnea — n.r.) in pace. A spus si la finalul sedintei de vot de miercurea trecuta, a spus-o si ieri in conferinta de presa ca nu asta e problema. Proiectul legislativ respectiv, prin acordul domniei sale si banuiesc ca al plenului, va fi retras si retrimis la comisie", a afirmat Neacsu, in plenul Camerei Deputatilor.


(155 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Camera Deputatilor a decis sa se reia votul pe proiectele care au fost saptamana trecuta pe ordinea de zi UPDATE | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28552508354187 seconds.