<span itemprop="copyrightHolder provider sourceOrganization" itemscope itemtype="http://schema.org/Organization" itemid="http://www.wall-street.ro"> <meta itemprop="name" content="WallStreet.ro"/> <meta itemprop="url" content="http://www.wall-street.ro"/>

„In 2015 s-a facut deja simtit fenomenul maturizarii pietei de arta ce coincide cu schimbarea viziunii cumparatorului de arta din Romania. Cumparatorul de arta de astazi nu mai are nimic in comun cu cel de acum 4-5 ani. Pe scurt: este prudent, este atent si doreste sa fie informat corect. Cu toate acestea, constanta cu care s-au facut achizitiile de arta in ceea ce ne priveste ma determina sa spun ca ritmul vanzarilor AraArt este ritmul egal al muzicii lui Bach, al acelui binecunoscut clavecin bine temperat”, explica Zeck.

Cel mai mult se cauta tablourile

AraArt Collection este o casa de licitatii fondata in 2010 dupa ce anterior a functionat timp de cinci ani ca si galerie de arta.

„Imi amintesc in amanunt, fiindca era 18 septembrie, onomastica mea. Ceea ce s-a intamplat a fost ca mostenitorii colectiei detinute de Mihaela Tonitza, fiica lui Petru, unicul fiu al lui Nicolae N.Tonitza, s-au adresat specialistilor AraArt acum 5 ani. Episodul mostenirea Tonitza m-a motivat in a extinde activitatea comerciala in sfera licitatiilor de arta. Aveam 111 lucrari semnate de cel ce fusese supranumit cel mai mare pictor al generatiei sale, pe care detinatorii doreau sa le puna in vanzare cat mai repede. Cum s-ar fi putut face acest lucru legal, decat deschizand si o casa de licitatie? Asa a aparut AraArt, adaugand diminutivul de la numele me, Ariadna, alaturi de Art”, isi aminteste Ariadna Zeck.

Ea adauga ca afacerea sa nu este un business, ci arta si ca pentru deschiderea casei de licitatii nu a fost nevoie nici de investitii si nici de imprumuturi la banca.

Echipa AraArt este formata din 11 persoane printre care specialisti in restaurare, fotografie, PR, documentatie tehnica, contabilitate.

Casa de licitatii comercializeaza lucrari de arta decorativa, grafica, sculpturi si tablouri, in principal ale pictorilor romani, dar exista si picturi ale unor artisti internationali.