Miercuri, 24 Februarie 2016 - 04:33 AM Aleg.RO: Adrian Severin - condamnat la trei ani si trei luni de inchisoare cu executare de ICCJ

Publicat de: ---

Gândul

Inalta Curte de Casatie si Justitie l-a condamnat pe fostul europarlamentar Adrian Severin la trei ani si trei luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru luare de mita si trafic de influenta .

Decizia nu este definitiva.

Adrian Severin a fost acuzat de catre procurorii DNA de trafic de influenta si luare de mita. El a fost trimis in judecata dupa ce ar fi acceptat sa primeasca 100.000 de euro pentru a depune amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European, in sprijinul intereselor unor presupuse firme.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut ca, in perioada decembrie 2010 - martie 2011, inculpatul Adrian Severin a acceptat promisiunea a doua persoane de a-i plati 100.000 de euro anual, in schimbul depunerii de amendamente. Totodata,  Severin se angajase sa voteze impotriva altor amendamente ce nu corespundeau intereselor societatii comerciale pe care acestia pretindeau ca o sustin.

"La suma mentionata se adauga si suma de 4.000 de euro pe zi, pentru orice acte efectuate de parlamentar, in legatura cu depunerea de amendamente. In contextul discutiilor, din perioada ianuarie - martie 2011, Adrian Severin le-a pretins celor doua persoane, potrivit intelegerii, suma de 12.000 de  euro, lasandu-le sa creada ca are influenta asupra a doi deputati din Comisia Juridica si asupra unui alt membru al P.E. Severin a promis ca ii va determina pe acestia sa introduca un amendament la proiectul de Directiva al Comisiei Europene privind garantarea depozitelor bancare, in sensul intereselor clientilor companiei pe care cei doi sustineau ca o reprezinta", au aratat procurorii.

DNA a precizat ca, in vederea incasarii sumei de 12.000 de euro, Adrian Severin a emis o factura pe care a trimis-o pe e-mail uneia dintre cele doua persoane.

In 2010, Severin a fost filmat cu camera ascunsa de catre doi jurnalisti in timp ce promitea ca va depune amendamentele.

Nu a fost singurul europarlamentar implicat in scandal. Alti doi europarlamentari au fost judecati si condamnati la sfarsitul anului 2014.

Eurodeputat sloven vizat de un flagrant impreuna cu Adrian Severin, condamnat la inchisoareInchisoare pentru fost ministru austriac de Interne, implicat cu A. Severin in scandalul de lobby


(108 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Adrian Severin - condamnat la trei ani si trei luni de inchisoare cu executare de ICCJ | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29620480537415 seconds.