Miercuri, 24 Februarie 2016 - 04:33 AM Aleg.RO: Nicolae Paun cere iertare procurorilor: „Erau doar simple vorbe spuse la suparare. Nu banuiam ca am telefonul ascultat”

Publicat de: ---

Gândul Foto: Marian Ilie // Mediafax

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Deputatul Nicolae Paun isi exprima increderea in justitie si le cere deputatilor care trebuie sa decida asupra imunitatii sale „sa voteze conform propriei constiinte si principiilor morale”, intr-un comunicat de presa care constituie prima sa iesire publica dupa ce a fost pus sub urmarire penala de procurorii DNA .

Totodata, el a gasit un mod inedit de a cere iertare pentru amenintarile sale interceptate telefonic si aflate la dosar, in care spunea ca daca va fi arestat, va baga un cutit in ei si se va „pisa” pe ei.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroyapjknnpoo', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' });

„Doresc sa imi cer iertare fata de procurori, fata de institutia din care fac parte, ca am avut iesiri care nu ma definesc! Erau doar simple vorbe spuse la suparare - asa cum se intampla oricui - scoase dintr-o conversatie telefonica intre prieteni, care a avut loc cu multe luni in urma, fara sa banuiesc - ca orice om nevinovat - ca am telefonul ascultat!”, scrie Paun in comunicatul de presa.

Deputatii au incuviintat retinerea lui Paun in dosarul in care este urmarit penal, insa votul privind avizul pentru arestarea preventiva a fost suspendat, din lipsa de cvorum, urmand sa fie reluat.

DNA a solicitat avizul Camerei Deputatilor pentru retinerea si arestarea preventiva a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun. Dosarul vizeaza deturnarea de fonduri si spalarea de bani in doua proiecte finantate din fonduri europene, implementate de Asociatia Partida Romilor in perioada 2010-2013. In ambele proiecte, peste 3.000 de persoane defavorizate au fost incluse in acest program fara stiinta lor, selectate de partidul lui Paun, iar angajatii proiectelor au fost obligati sa vireze cate 5% din salarii catre Partida Romilor. Prejudiciul total se ridica la peste 24 de milioane de lei. Pentru a-si acoperi fraudele, Paun a initiat un act normativ privind amnistia unor contributii fiscale, conform DNA. Totodata, Paun l-ar fi platit cu peste 217.000 de lei pe Madalin Voicu, precum si cu un salariu lunar pe sotia acestuia, ca sa intervina pentru aprobarea finantarilor, pentru promovarea unei directive care sa amnistieze neplata contributiilor la asigurarile de sanatate sau la ANAF, in legatura cu neplata impozitelor pentru persoanele platite de Partida Romilor, conform DNA.

In acest dosar sunt urmariti penal si fostii sefi ai ANAF, Gelu Diaconu si Mihai Vatasoiu, pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorilor. Cei doi sunt acuzati ca au emis doua directive prin care ii scuteau de la plata impozitelor pe oamenii folositi de Paun si Partida Romilor, in proiectele europene in care ar fi deturnat fonduri.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrolaitgqdlpt', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' }); Citeste si Ambasadorul SUA intervine in scandalul ANAF-Antene: „Premierul Ciolos are dreptate” Citeste si Liviu Dragnea ii taie elanul „vedetei” Serban Nicolae: Stilul asta nu mai este agreat in PSD Citeste si ANI: Viorel Hrebenciuc nu poate justifica peste 42.000 de euro


(238 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Nicolae Paun cere iertare procurorilor: „Erau doar simple vorbe spuse la suparare. Nu banuiam ca am telefonul ascultat” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31651997566223 seconds.