Vineri, 19 Februarie 2016 - 05:14 AM Aleg.RO: Casa Poporului va fi finalizata si in acte, dupa aproape 30 de ani de la construire

Publicat de: ---

Gândul

Camera Deputatilor va deveni administratorul cladirii . Expertii angajati de parlamentari au evaluat constructia si terenul la suma de 9 miliarde de lei. Asa ca dupa ce a intrat deja de trei ori in Cartea Recordurilor, Palatul Parlamentului devine si cea mai scumpa constructie din Romania.

Potrivit actelor din contabilitatea Palatului Parlamentului, cladirea valoreaza peste 5 miliarde de lei. Iar terenul, situat in centrul Capitalei, a fost evaluat la 4 miliarde de lei.

Dupa receptia finala, Casa Poporului va deveni cea mai scumpa cladire din Romania.

Pana in prezent, nimeni nu a facut un inventar exact al Casei Poporului. Lucrarile la imensa cladire au inceput in 1980. Au fost demolati atunci peste 7 km patrati din vechiul centru al Capitalei si 40.000 de oameni au fost mutati.

Abia acum parlamentarii se pregatesc sa intabuleze cladirea si sa-i faca receptia.

Parlamentarii au fost chemati in instanta pentru drepturile de imagine asupra Casei Poporului, de catre mostenitorii arhitectei Anca Petrescu. Acestia cer 1% din veniturile obtinute din vanzarea obiectelor inscriptionate cu imaginea Parlamentului.

Specialistii spun ca intrarea Palatului Parlamentului in legalitate este un proces de durata.

Casa Poporului a intrat de trei ori in Cartea Recordurilor: este cea mai mare, cea mai grea si cea mai costisitoare cladire administrativa din lume.


(219 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Casa Poporului va fi finalizata si in acte, dupa aproape 30 de ani de la construire | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28178596496582 seconds.