Joi, 18 Februarie 2016 - 05:09 AM Aleg.RO: “Legea defaimarii” nu a trecut de Camera

Publicat de: ---

7plus Autor: C . S.

Mult-discutata Lege a “defaimarii”, cum este cunoscuta in spatiul public, dar mai degraba o lege a “tolerantei”, cum a fost descrisa, recent, de catre initiatorul sau,  nu a primit unda verde din partea deputatilor, in sensul ca nu s-a intrunit numarul necesar de voturi pentru ca legea sa fie considerata votata.

 

Desi intr-o prima faza se anuntase ca legea trecuse la vot, ulterior s-a aflat ca proiectul legislativ a picat, de fapt, in acest sens co-presedintele PNL Gorghiu lansand, de la tribuna salii, un apel catre initiatorul legii, actualul lider al PSD, Liviu Dragnea, pe care l-a sfatuit sa redepuna initiativa in Parlament. “Nu vreti sa ramaneti in istorie ca acel presedinte care cere repetarea la nesfarsit a acestui vot, pana legea va trece”, a precizat liberala.

Dupa cateva zeci de minute de la acest moment, Dragnea a anuntat ca intentioneaza ca proiectul sa fie redepus la Comisii. “Va rog sa constatati, dle Iordache (…) ca legea a picat”, a cerut seful PSD, adaugand ca data viitoare se va asigura personal ca vor vota oamenii si nu cartelele, cu aluzie la sistemul de vot blamat in aceasta chestiune.

E important de mentionat ca fiind vorba despre o lege organica e nevoie ca, pentru a trece, sa fie intrunit numarul a jumatate plus unu din voturile celor prezenti, dar si ca in acest caz Camera este for decizional.


(150 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

“Legea defaimarii” nu a trecut de Camera | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29362797737122 seconds.