Joi, 18 Februarie 2016 - 05:09 AM Aleg.RO: PNL propune un document politic privind Republica Moldova

Publicat de: ---

Money.ro

''Este un document politic de pozitie al PNL fata de modul in care noi intelegem sa relationam cu realitatile din Republica Moldova, un document structurat pe mai multe domenii . Este un document pe care intentionam sa-l supunem atentiei celorlalte partide politice, Presedintiei Romaniei si, bineinteles, societatii civile. Ne intereseaza ca in cel mai scurt timp sa avem posibilitatea sa oferim o imagine unitara a politicii romanesti in ceea ce priveste chestiunea basarabeana. (
) Vrem sa venim cu o abordare unitara, o abordare care sa asigure continuitate politicilor statului roman vizavi de Republica Moldova si, mai cu seama, modului in care statul roman se implica in protejarea cetatenilor nostri din Republica Moldova si, de asemenea, in crearea unui context favorabil bunastarii cetatenilor Republicii Moldova", a declarat liberalul Viorel Badea, intr-o conferinta de presa.

Viorel Badea a afirmat ca, pana acum, s-a discutat "ocazional, pompieristic si (...) electoral" pe tema Republicii Moldova.

La randul sau, vicepresedintele PNL Cezar Preda a lansat un apel si catre celelalte partide politice parlamentare. "Invitam si celelalte partide parlamentare sa inteleaga ca e timpul ca Parlamentul Romaniei sa ajute si sa participe la un proiect pentru Moldova.(...)Astfel, Romania sa-si duca la indeplinire misiunea sa istorica de a ajuta Moldova de a se integra in UE", a spus Cezar Preda.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrozfqlkunfuj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });

Potrivit deputatului liberal Ionut Stroe, initiativa PNL privind Moldova propune o abordare "pragmatica, realista", care vizeaza ''rezultate concrete''.

Secretarul executiv al PNL Radu Carp a precizat ca documentul propus nu face trimitere la prevederile incluse in documentul transmis de Guvernul Ciolos Executivului de la Chisinau la inceputul lunii februarie si nici la concluziile Consiliului European, publicate recent, ci propune ''o abordare complementara''.

Radu Carp a mai declarat ca "nu conteaza din partea carui partid politic vine", precizand ca este primul document politic pe aceasta tema si ca PNL vrea sa reediteze ''ce s-a intimplat la Snagov in urma cu doua decenii atunci cand a existat un consens politic legat de aderarea Romaniei la Uniunea Europeana ".

Citeste si: Ciolos si Junker au discutat despre Schengen, Moldova, economie si reformele Guvernului Romaniei Citeste si: Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea spune ca Parlamentul va reexamina Acordul de imprumut pentru Republica Moldova cu prioritate Citeste si: Tariceanu: Ajutorul de 150 milioane de euro acordat Republicii Moldova, analizat cu prioritate de Parlament

 


(138 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Money.ro

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Money.ro:

PNL propune un document politic privind Republica Moldova | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29173707962036 seconds.