<span itemprop="copyrightHolder provider sourceOrganization" itemscope itemtype="http://schema.org/Organization" itemid="http://www.wall-street.ro"> <meta itemprop="name" content="WallStreet.ro"/> <meta itemprop="url" content="http://www.wall-street.ro"/>

Dragnea a pus pe seama sistemului electronic problemele legate de decizia finala in cazul Legii Defaimarii. "Din cauza acestui sistem o lege trece sau pica" a spus el, precizand ca, se pare, ca deciziile nu le mai iau parlamentarii, ci cartele electronice. "Nu vreau ca aceasta lege sa fie votata prin asa zise incalcari ale regulamentului", a mai spus Dragnea, conform Mediafax.

El i-a rugat pe cei din prezidiu sa constate ca legea a picat si a precizat ca va reinitia proiectul si se va ocupa personal ca atunci cand se voteaza, sa voteze oamenii, nu cartelele.

Legea defaimarii a starnit controverse miercuri in Camera Deputatilor, votul final asupra actului normativ fiind contestat, dupa ce initial s-a anuntat adoptarea proiectului. Ulterior, presedintele de sedinta, deputatul PSD Florin Iordache, a anuntat ca legea nu a intrunit conditiile pentru adoptare.

Deputatul UMDR Marton Arpad a atras atentia ca Legea Defaimarii asupra lipsei de cvorum.

„Legile ordinare trebuie sa treaca cu majoritatea deputatilor prezenti, ori la prezenta avem un numar cat mai mare decat cea care ar justifica la 152 de voturi „pentru”, este sub jumatatea celor prezenti. Au fost inregistrati peste 300 de prezenti. Verificati care este adevarul, dar daca numarul prezentilor inregistrati este corect, atunci aceasta lege nu a trecut”, a spus Marton Arpad.