Joi, 18 Februarie 2016 - 05:09 AM Aleg.RO: Deputatii au respins cererile DNA de retinere si arestare a lui Madalin Voicu. Parlamentarul nu poate fi arestat

Publicat de: ---

Gândul

Deputatii au decis, miercuri, prin vot, ca Madalin Voicu nu poate fi retinut sau arestat, respingand cererile DNA in cazul sau . Astfel, 158 de deputati au votat impotriva cererii DNA de arestare a sa, in timp ce 103 au votat pentru arestare. Anterior, Madalin Voicu a luat cuvantul in fata colegilor sai deputati miercuri, in cadrul dezbaterii privind solicitarile DNA de retinere si arestare preventiva in cazul deputatului si a colegului sau Nicolae Paun. Cu aceasta ocazie, Madalin Voicu le-a cerut colegilor sai deputati sa nu incuviinteze cererea DNA de arestare a sa, argumentand ca este nevinovat.

Deputatul PSD Madalin Voicu Foto: rfi.ro

UPDATE Deputatii au decis ca deputatul Madalin Voicu sa-si pastreze imunitatea parlamentara, in urma votului din plen.

Anterior votului de incuviintare a retinerii deputatului Madalin Voicu, 170 de deputati au votat impotriva cererii DNA de retinere si 116 au votat pentru retinere.

Deputatul social-democrat Madalin Voicu le-a cerut miercuri colegilor parlamentari sa nu incuviinteze retinerea si arestarea sa preventiva pentru ca este nevinovat si ar fi "o umilinta ingrozitoare" pentru el.

"De obicei vorbesc liber, dar acum mi-am notat cateva cuvinte. Trafic de influenta: Dragi colegi, nu cred ca cineva dintre dvs. ma poate banui pe mine de trafic de influenta din moment ce am atat de multe cunostinte si cred ca nici dl. Paun nu si-ar fi permis sa ma atraga o situatie de acest gen stiind cum sunt eu construit si educat. Nu stiu daca va amintiti, eu am dat un telefon d-lui Teodorovici la rugamintea dlui. Paun sa il primeasca fara niciun alt motiv. Eu nu am nicio legatura cu aceste proiecte, eu nu sunt implicat. (...) Am vazut minciuni abominabile la tv: ca as fi deturnat fonduri destinate comunitatii rome. Nu as fi putut face asa ceva. Nu am facut in viata mea nicio frauda, nu am interese, firme, permis de conducere, nu am internet eu, nu stiu sa umblu, nu am conturi in banca", a precizat Madalin Voicu in fata deputatilor.

Deputatul PSD precizeaza ca el nu are propietati si ca ar trebui sa locuiasca intr-un cort, daca ar fi dat afara din casa de sotia sa.

"Fals in declaratii? Asta este cea mai tare! Deci toate declaratiile mele se refera la salariile incasate. Cum sa declar eu, cum sa imi spuna mie ca am mintit. Pe mine daca ma da nevasta afara din casa, eu trebuie sa imi montez un cort, eu nu am proprietati. Eu nu am inteles de ce trebuie sa mi se intample asta, cand eu sunt un om curat, educat si fara pata. Va rog sa nu incuviintati cererea de arestare, sunt nevinovat. Ar fi umilitor, eu sunt un om curat”, a declarat Madalin Voicu in plenul Camerei Deputatilor.

Citeste si: Madalin Voicu si Nicolae Paun afla miercuri daca vor fi arestati. Deputatii voteaza cererile DNA de arestare a lor

Potrivit deciziei Biroului Permanent al Camerei Deputatilor vor fi patru voturi, urmand ca deputatii sa se pronunte, separat, pe cererea de retinere si cea de arestare pentru cei doi.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat favorabil luni cererile DNA de retinere si arestare preventiva in cazul lui Voicu. Pentru retinerea deputatului PSD Madalin Voicu s-au pronuntat 10 membri ai Comisiei juridice, in timp ce 9 au fost "impotriva". De asemenea, pentru solicitarea de arestare au votat tot 10 deputati, iar 8 "impotriva".

In ceea ce il priveste pe Nicolae Paun, Comisia juridica a avizat retinerea deputatului minoritatilor cu 13 voturi "pentru", doua "impotriva" si trei abtineri. Si pentru arestarea au fost 13 voturi "pentru", doua "impotriva" si trei abtineri.

DNA a cerut in urma cu o saptamana incuviintarea retinerii si arestarii preventive a deputatilor Madalin Voicu si Nicolae Paun, pentru trafic de influenta, fals in declaratii, deturnare de fonduri, spalare de bani.


(108 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Deputatii au respins cererile DNA de retinere si arestare a lui Madalin Voicu. Parlamentarul nu poate fi arestat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.2941370010376 seconds.