Miercuri, 17 Februarie 2016 - 05:19 AM Aleg.RO: Proiectul pentru transpunerea Master Planului de Transport va ajunge in Parlament in martie

Publicat de: ---

Bursa      Proiectul de lege care cuprinde transpunerea Master Planului General de Transport al Romaniei este aproape finalizat, iar in cursul lunii martie va fi transmis Parlamentului pentru dezbatere si aprobare, astfel incat, la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare sa fie aprobata Legea Master Planului in Transporturi, a anuntat, ieri, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, in plenul Senatului .
     "Importanta acestui document pentru viitorul infrastructurii de transport ne-a determinat sa il transpunem intr-un proiect de lege care, in acest moment, este aproape finalizat, iar in cursul lunii martie va fi transmis de catre Guvern Parlamentului pentru dezbatere si aprobare. In acest sens, fac un apel direct catre dumneavoastra (n.r. senatorii) pentru a sprijini adoptarea acestei legi. Imi sunt cunoscute numeroasele luari de pozitii ale membrilor Parlamentului prin care manifestati interesul pentru adoptarea si, mai ales, pentru respectarea acestui Master Plan. De aceea, mizez pe sustinerea dumneavoastra si a colegilor dumneavoastra deputati astfel incat, la sfarsitul acestei sesiuni parlamentare, sa avem aprobata Legea Master Planului in Transporturi", a spus ministrul, citat de Agerpres.
     Dan Costescu a mai spus ca s-a aprobat Ordonanta de Urgenta privind preluarea de catre Ministerul Transporturilor a organismului intermediar pentru gestionarea fondurilor europene, iar Hotararea de Guvern privind reorganizarea institutiei se afla pe ordinea de zi a sedintei urmatoare de Guvern. De asemenea, este in derulare incheierea acordului cu Ministerul Fondurilor Europene pentru colaborarea dintre acest organism intermediar si Autoritatea de Management al Transporturilor. Ministerul Transporturilor a preluat organismul intermediar care va permite o gestionare mai buna a fondurilor europene, elaborarea Hotararii de Guvern fiind "pe ultima suta de metri", in conditiile in care institutia si-a asumat un portofoliu de proiecte prioritare, importante pentru infrastructura Romaniei, a anuntat, pe 5 februarie, ministrul de resort, Dan Costescu, dupa intalnirea cu premierul Dacian Ciolos.
     "Ne-am asumat o reorganizare a ministerului pentru a fi intr-o masura mai mare pregatit sa preia proiectele si sa le implementeze intr-un ritm mai rapid, pentru a dezvolta infrastructura tarii. In acest sens, deja s-a preluat organismul intermediar, care ne va permite sa gestionam mai bine fondurile europene. Suntem, practic, pe ultima suta de metri cu Hotararea de Guvern care va statua aceasta forma de organizare. Ne-am asumat un portofoliu de proiecte prioritare. Evident ca noi avem cateva sute in portofoliu, dar am tinut sa scoatem in fata acest set de proiecte, pentru ca pe ele ne vom concentra. Sunt proiecte importante pentru infrastructura Romaniei si le vom urmari pe mai multe niveluri", a spus, atunci, Dan Costescu. Potrivit sursei citate, ministrul Transporturilor a subliniat ca reorganizarea din minister nu presupune concedieri, ci simplificarea unor structuri decizionale, a unor servicii, insa principala schimbare va fi re-preluarea organismului intermediar pentru administrarea fondurilor europene, care s-a mai aflat in structura ministerului in urma cu doi ani.   


(128 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Proiectul pentru transpunerea Master Planului de Transport va ajunge in Parlament in martie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30558705329895 seconds.