Miercuri, 17 Februarie 2016 - 05:19 AM Aleg.RO: Concediu paternal. De cate zile ar putea avea parte tatii

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Initiativa legislativa adoptata de deputatii din Comisia pentru Munca prevede ca "in cazul in care titularul dreptului la concediu paternal este asigurat in cadrul sistemului asigurarilor sociale de stat, el are dreptul la un concediu paternal platit de 10 zile lucratoare" .

Concediul paternal se acorda, la cerere, in primele doua luni de la nasterea copilului, in baza certificatului de nastere al acestuia, din care rezulta calitatea de tata a petitionarului, potrivit proiectului de lege.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroyapjknnpoo', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' });

Indemnizatia pentru concediu paternal se plateste integral din fondul de salarii al unitatii si este egala cu salariul corespunzator perioadei respective.

"Legea nr. 210/1999 a concediului parental a fost adoptata ca o necesitate compensatorie pentru parintii paterni, care nu beneficiaza de anumite drepturi ca si indemnizatiiile si concediile acordate pentru mame decat in situatia cand le substituie conform OUG nr. 111/2010", potrivit expunerii de motive a actului normativ.

De asemenea, potrivit sursei citate, acesata modificare legislativa este importanta si in contextul in care toate actele de natura administrativa legate de nasterea copilului si inregistrarea sa legala necesita o anumita perioada de timp alocat, fapt pentru care tatal trebuie sa-si ia concediu.

Initiativa legislativa pentru modificarea Legii concediului paternal nr. 210/1999 a fost adoptata de Senat, Camera Deputatilor este for decizonal.

 

 

 

 

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrolaitgqdlpt', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' }); Citeste si Tariceanu: TAROM moare, iar conducerea companiei doarme Citeste si Ministerul Culturii cauta manager pentru Muzeul National "Peles" din Sinaia Citeste si Corpul de control al premierului face verificari in cazul copiilor din Arges


(120 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Concediu paternal. De cate zile ar putea avea parte tatii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29276990890503 seconds.