Marți, 16 Februarie 2016 - 05:18 AM Aleg.RO: Antena 1 si Antena 3 trebuie sa evacueze sediile in 5 zile

Publicat de: ---

Bursa      Jurnalistii de la posturile Antena 1 si Antena 3 s-au plans aseara ca ANAF le cere sa evacueze sediile in cinci zile, in conditiile in care Curtea de Apel a dat sentinta de confiscare a acestor locatii inca din 2014 . Coincidenta sau nu, inspectorii ANAF au somat posturile de televiziune detinute de Dan Voiculescu sa paraseasca sediile la cateva zile dupa ce fostul sef ANAF Gelu Diaconu a fost demis pentru ca este urmarit penal in dosarul deputatilor Gelu Paun si Madalin Voicu.
     ANAF precizeaza intr-un comunicat de presa: "Directia generala regionala a Finantelor Publice Bucuresti, in calitate de organ de valorificare imputernicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului roman-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate si trecute in proprietatea privata a statului, libere de orice sarcini, in baza unei sentinte judecatoresti, a notificat astazi (n.r. luni) 15.02.2016, in scopul evacuarii, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior mentionate. Notificarea de evacuare s-a realizat in vederea punerii in executare a sentintei penale nr. 701/26.09.2013, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 888/A/08.08.2014, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a Penala. Termenul pe care il au la dispozitie persoanele notificate este de 5 zile lucratoare de la data notificarii, asa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, cu modificarile ulterioare".
     "Emisia Antena 3 este amenintata", a anuntat ieri Alessandra Stoicescu, , la emisiunea 100 de minute, adaugand: "ANAF si-a trimis agentii sa ne scoata din sediu".
     "Dispuneti o decizie, sa platim chirie sau dati-ne un termen rezonabil in care sa ne mutam", a solicitat directorul Antena 3, Mihai Gadea.
     "Inspectorii ANAF ne-au spus ca avem 5 zile sa parasim aceste cladiri", a mai spus Mihai Gadea, care a completat ca o televiziune nu se poate muta in mai putin de o saptamana.
     Mihai Gadea a adaugat: "Niste trupe ANAF au ajuns simultan la mai multe sedii ale Antenei. (...) Juristii nostri au incercat sa poarte un dialog cu ANAF. Impresia mea a fost si este ca avem de-a face cu o executare silita. S-ar putea sa fie o forma pusa la cale de inchidere a acestui post de televiziune".
     Curtea de Apel a decis, in 2014, confiscarea bunurilor provenite din infractiuni si a pus sechestru pe imobile dar si pe conturile familiei Voiculescu, totul pentru recuperarea prejudiciului de circa 60 de milioane de euro.
     Prin aceasta decizie, Curtii de Apel Bucuresti incearca sa recupereze paguba rezultata din privatizarea "'Institutului de Cercetari Alimentare''.
     Inca din 2014, magistratii anuntau ca sediul in care se afla compania Grivco a fost confiscat. La aceeasi adresa functioneaza si ANTENA 3, care se supune aceleiasi decizii. Cele doua figureaza pe strada Garlei din Bucuresti, pe terenurile care au apartinut initial Instititului de Cercetari Alimentare.
     Aceeasi masura s-a aplicat si asupra sediului in care functioneaza in acest moment ANTENA 1, cel situat pe soseaua Bucuresti-Ploiesti. Instanta a dispus de asemenea confiscarea a cate 3 milioane de lei de la Camelia si Corina Voiculescu, bani care reprezinta contravaloarea actiunilor ICA pe care aceasta le-au primit prin donatie de la tatal lor .
     De la cele doua fete ale omului de afaceri, instanta a hotarat si confiscarea altor sume ce vor fi stabilite ulterior si care se refera la castigurile obtinute din inchirierea de catre Grivco catre Romtelecom a unor spatii.
     Dan Voiculescu a fost condamnat definitiv, la 10 ani de inchisoare, in dosarul privatizarii Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), potrivit deciziei luate de Curtea de Apel Bucuresti.
     Voiculescu a primit pedeapsa maxima prevazuta in noul Cod penal. Totodata, lui Voiculescu i se interzic mai multe drepturi, printre care dreptul de a fi ales, timp de cinci ani.
     Prin aceasta sentinta, Curtea de Apel i-a dublat lui Voiculescu pedeapsa data de Tribunalul Capitalei la fondul procesului. 

     * Cum se "traduc" confiscarile
     - imobilul teren intravilan in suprafata de 4457 mp situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B, identificat cu nr. cadastral 206097 inscris in CF a municipiului Bucuresti, sector 1 cu nr. 206097 ( nr. cadastral vechi 62453, nr. cadastral vechi 4441/1) care va trece in patrimoniul statului liber de orice sarcini. - imobilul teren intravilan in suprafata de 3000 mp situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B, identificat cu nr. cadastral 217469 inscris in CF a municipiului Bucuresti, sector 1 cu nr. 217469 si a constructiilor aferente inscrise in aceeasi carte funciara sub nr. cadastral 217469/C1 ( nr. CF vechi 62454, nr. cadastral vechi 4441/2) care vor trece in patrimoniul statului liber de orice sarcini = Intact Media Center, blocul turn care, potrivit site-ului Intact, "reuneste Antena 1, Antena 2, Euforia, GSP TV (n.r. actualmente ZU TV), Antena 3(departamentele financiar, marketing, pr, research, resurse umane, vanzari, zona de strategie editoriala si de online ). De asemenea, aici se afla si sediul Euroexpo", potrivit stirile PROTV.
     - imobilul situat in soseaua Bucuresti - Ploiesti, nr. 25 - 27, sector 1, Bucuresti, compus din teren in suprafata de 4184,41 mp si constructia in suprafata 3140 mp edificata pe acesta cu suprafata construita la sol de 1986,25 mp, inscrisa in CF cu nr. 4405 a localitatii Bucuresti cu nr. cadastral 2693 care vor trece in patrimoniul statului liber de orice sarcini = Redactia Antena1 si Antena3.

   


(95 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Antena 1 si Antena 3 trebuie sa evacueze sediile in 5 zile | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.47301292419434 seconds.