Marți, 16 Februarie 2016 - 05:18 AM Aleg.RO: Interceptari DNA in dosarul Voicu - Paun. Deputatul Nicolae Paun ameninta ca baga cutitul in procurori

Publicat de: ---

jurnalulnational

Interceptari cheie in dosarul DNA in care sunt acuzati deputatii Madalin Voicu si Nicolae Paun . Voicu i-a facilitat lui Paun intalniri cu personaje importante. In baza a 5000 de file pe care procurorii anticoruptie le-au trimis in Parlament, comisia juridica a Camerei a aprobat cererea de retinere si arestare a celor doi deputati. Paun si Voicu sunt acuzati de trafic de influenta, fals in declaratii, deturnare de fonduri si spalare de bani.

DNA sustine ca Nicolae Paun s-a folosit de Madalin Voicu pentru a promova un proiect de lege care prevedea amnistia contributiei de asigurari de sanatate pentru anumite categorii de persoane fizice. De asemenea, Paun ar fi dorit ca ANAF sa renunte la perceperea unor sume aferente deciziilor de impunere emise pentru mai multe persoanele angajate fictiv la Partida Romilor Pro Europa. In referatul procurorilor apare chiar o discutie telefonica dintre Paun si vicepresedintele ANAF.

DOMNUL: Va salut, domnul deputat!

PAUN NICOLAE: Am onoarea, domnul presedinte! Cu stima si deosebit respect! Iertati-ma, ma puteti primi si pe mine maine sau cand credeti dumneavoastra?

DOMNUL: Categoric, da. Sigur ca da. Maine, dar cred ca nu aceeasi problema, vorbim altceva.

PAUN NICOLAE: Ba da, aceeasi problema.

DOMNUL: Aceeasi problema?

PAUN NICOLAE: Pai, nu, noi avem amendamentul formulat, dar am inteles ca s-ar da drumul de la teritoriu, au inceput deja sa le dea drumul.

DOMNUL: Pai, ok, amendament. Cand facem corectia! Sunt colegii la Camera? Avem chestia aia cu venitul. CAS-ul de platit pe veniturile. Nevenituri, aia care...

PAUN NICOLAE: Da, da, da. Pai, aia. aia e discutata deja.

Procurorii DNA sustin ca, in perioada 2011-2015, Nicolae Paun i-a platit lui Madalin Voicu peste 200 000 de lei si i-a dat lunar un salariu sotiei deputatului, desi ea nu a facut nimic. Anchetatorii sustin ca acesta este, de fapt, pretul pentru interventiile pe langa diversi demnitari.

Madalin Voicu a recunoscut ca l-a sunat pe fostul ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, dar a precizat si ca nu a fost nimic ilegal.

VOICU MADALIN STEFAN: Da, cumetre


.

PAUN NICOLAE: 

.nu poti sa suni la Finante acuma sa mai ma primeasca, sa mai stau o data de vorba cu el legat de-o treaba?

VOICU MADALIN STEFAN: Bai, pot sa-l sun. Sa te programeze
PAUN NICOLAE:. Sedinta de Guvern e maine, nu? 


.

VOICU MADALIN STEFAN: Da. Si e si plen maine. Il sun de astazi ca sa te programeze pentru si te anunt, da?

PAUN NICOLAE: Iham. 5 minute..

VOICU MADALIN STEFAN: Da, ma, inteleg. Daca poate sa te primeasca azi, te sun imediat 


PAUN NICOLAE: Exact. Bun.

VOICU MADALIN STEFAN: Bine. 

.

VOICU MADALIN STEFAN: Ce telefon ai, f...-m-as pe el!.

PAUN NICOLAE: Da, da, da, te aud.

VOICU MADALIN STEFAN: Deci du-te acuma, ca te asteapta.

PAUN NICOLAE: Ma duc acuma.

VOICU MADALIN STEFAN: Hai!

DNA a interceptat inclusiv o convorbire in care Nicolae Paun ii ameninta pe anchetatori.

VOICU MADALIN STEFAN: Bine, bai, dar ce avem noi de ascuns? Am facut ceva?

PAUN NICOLAE: Nu avem nimic de ascuns. [foloseste cuvinte obscene, n.n] Auzi, mai? Fac cativa ani de viata, de parnaie, da' sa moara copiii mei, cand ies afara, daca nu, dau doua cutite in gat la procurori si ma p... pe ei.

Peste doua zile, Camera Deputatilor va vota cererea DNA pentru avizarea retinerii si arestarii deputatilor Paun si Voicu.


(132 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Interceptari DNA in dosarul Voicu - Paun. Deputatul Nicolae Paun ameninta ca baga cutitul in procurori | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30608487129211 seconds.