Joi, 11 Februarie 2016 - 05:11 AM Aleg.RO: Lotul "Pavaleanu", trimis in judecata pentru evaziune, ramane sub control judiciar

Publicat de: ---

Gândul

Cei 13 inculpati din dosarul evaziunii de 35 de milioane de euro, intre care se afla fostul angajat al SGG Marcel Pavaleanu, dar si oameni de afaceri, fata de care Tribunalul Prahova a dispus, luni, scoaterea de sub control judiciar, raman in continuare cu aceasta masura preventiva, dupa ce Curtea de Apel Ploiesti a admis contestatia procurorilor .

Lotul Pavaleanu, trimis in judecata pentru evaziune, ramane sub control judiciar Foto: bestfm.ro

Magistratii au admis, miercuri, contestatia formulata de Parchetul de pe langa Tribunalul Prahova fata de decizia instantei privind revocarea masurii controlului judiciar luata fata de cei 13 si au mentinut masura preventiva, hotararea fiind definitiva, potrivit portalului instantelor de judecata.

Un numar de 31 de inculpati, persoane fizice si juridice, au fost trimisi in judecata, in martie 2014, in dosarul evaziunii fiscale de aproximativ 35 de milioane de euro, pe lista de inculpati figurand 15 persoane, dar si 16 societati comerciale.

Printre cele 15 persoane fizice deferite justitiei in acest dosar se numara fostul angajat al SGG Marcel Pavaleanu, Razvan Alexe, trimis in judecata si in dosarul de trafic de influenta in care sunt judecati si deputatul Vlad Cosma si tatal sau, presedintele suspendat al CJ Prahova, Mircea Cosma, dar si sase oameni de afaceri, respectiv Ionescu Dragos Ioan, Onea Nicolae, Tarinda Marian Raducu, Soare Gheorghe, Tarinda Andrei Costin si Musat Costin Gabriel, ale caror firme au avut, de-a lungul timpului, contracte cu autoritatile locale.

Initial, 13 dintre cei 15 inculpati persoane fizice au fost arestati preventiv, apoi plasati in arest la domiciliu, si, ulterior, sub control judiciar in doua transe, unii in august 2014, iar ceilalti in octombrie 2014.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 2012-2013 inculpatii s-au folosit de un lant comercial fictiv, in care erau incluse aproximativ 60 de societati comerciale de pe raza judetului Prahova si a municipiului Bucuresti, din care o parte aveau comportament tip 'fantoma', simuland operatiuni comerciale de achizitie/livrare marfuri si servicii ce au avut ca rezultat diminuarea bazelor impozabile fiscale.

Sumele de bani rezultate din savarsirea infractiunii de evaziune fiscala au fost retrase in numerar din conturile bancare ale societatilor comerciale, prin simularea unor operatiuni contabile nereale de creditare a propriilor firme, prejudiciul fiind estimat la 149.800.000 lei.


(104 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Lotul "Pavaleanu", trimis in judecata pentru evaziune, ramane sub control judiciar | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29756999015808 seconds.