Marți, 09 Februarie 2016 - 05:19 AM Aleg.RO: Ciolos: Consider ca trebuie sa tin Guvernul departe de dispute politice in apropierea campaniei

Publicat de: ---

Gândul

''Nu am considerat util pentru acest proces democratic ca Guvernul sa vina prin OUG si sa impuna aceste puncte de vedere, pentru ca acelasi comportament al Guvernului (Ponta-n .r.) a fost contestat, atunci cand s-a modificat legea privind alegerea presedintelui sau migratia primarilor. (
)Consider ca aceasta dezbatere ar trebui sa aiba loc. O dezbatere pe acest subiect in Parlament, pe proiectele de lege depuse, ar fi o dovada de respect pentru cetatenii care isi doresc alegeri locale in doua tururi. (...) In fata constiintei mele consider ca o asemenea dezbatere ar trebui sa aiba loc'', a subliniat prim-ministrul.

El a raspuns observatiilor facute de liberalul Ludovic Orban, care l-a acuzat ca refuzand sa modifice legea ar favoriza PSD, Ciolos precizand ca, in calitate de om de stat, a considerat ca trebuie sa tina Guvernul departe de dispute politice daca vrea sa isi duca mandatul la termen.

"Domnul Orban vorbea despre oameni de stat. Eu, in calitate de premier si ca om de stat, consider ca trebuie sa tin Guvernul departe de dispute politice in apropierea campaniei electorale, daca vreau sa merg cu acest guvern pana la indeplinirea mandatului si sa duc la bun sfarsit angajamentele pe care mi le-am luat in programul de guvernare'', a spus Ciolos.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrozfqlkunfuj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });

El a aratat ca este nevoie de ''un punct zero in care fiecare institutie sa iti asume rolul democratic''.

Premierul a sustinut ca pentru alegerile locale Guvernul pregateste punerea in aplicare a unui sistem informatic pentru a evita votul multiplu, sistem pentru care se va utiliza o baza de date pusa la dispozitie si testata de STS.

Cat priveste organizarea alegerilor cu oamenii fostului Guvern, premierul a pecizat ca in cea mai mare parte secretarii de stat au fost schimbati nu pentru ca ar fi apartinut unui partid sau altuia, ci pentru ca asta a fost intelegerea cu ministrii pe care i-a propus.

Ciolos a afirmat ca le-a cerut secretarilor de stat sa nu faca politica de partid daca vor sa ramana in functie si a precizat ca prefectii sunt „in evaluare” si o parte din ei vor fi schimbati din cauza lipsei de performanta.

„Prefectii care vor sa participe la alegeri vor fi invitati sa isi paraseasca posturile pe care le au”, a mai spus premierul.

Ciolos a raspuns si acuzatiilor care i-au fost aduse de deputatul independent Mihai Sturzu, care a sustinut ca Dacian Ciolos a fost investit in baza unui program de guvernare care prevedea revenirea la alegerile locale in doua tururi, afirmand ca angajamentul invocat nu facea parte din programul guvernamental votat de Parlament, ci de o versiune initiala a acestuia.

"Domnule Sturzu, (programul guvernamental-n.r.) aprobat de acest Parlament, nu altele. Ce-ati citat dumneavoastra nu a fost in programul adoptat de Parlament. Am avut intr-o prima varianta aceste propuneri pe care le-am facut partidelor politice si cand am constatat ca nu exista preocupare si ca nu exista majoritate in Parlament le-am retras”, a explicat Ciolos.


(104 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Ciolos: Consider ca trebuie sa tin Guvernul departe de dispute politice in apropierea campaniei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32887101173401 seconds.