Marți, 09 Februarie 2016 - 05:19 AM Aleg.RO: Cum a rezolvat Tariceanu problema fumatorilor din Senat

Publicat de: ---

Gândul ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"Unul dintre colegii senatori a venit cu o propunere sa mutam unul dintre bufetele pe care le avem din amplasamentul existent acolo unde exista si o terasa, ca sa permitem celor care sunt fumatori sa respecte legea sau sa nu incalce legea, mai bine zis", a spus Tariceanu .

Intrebat daca bufetul ar putea fi mutat pana in data de 16 martie, cand intra legea in vigoare, Tariceanu a spus: "Nu stiu. Nu ma intrebati lucruri de administratie ca nu este de resortul meu sa ma ocup de asa ceva".

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroyapjknnpoo', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' });

De asemenea, Tariceanu a precizat ca nu a fost facuta o evaluare a costurilor, dar ca a dat dispozitie secretariatului general sa operationalizeze acest lucru.

Senatorul PSD Nicolae Moga, a declarat, luni, ca a identificat o solutie pentru fumatorii din Parlament - amenajarea special pentru ei a curtii interioare a Camerei Deputatilor, in interior urmand sa ramana bufetul pentru nefumatori.

''Dupa cum stiti, Parlamentul a emis o lege antifumat. Luna viitoare, dupa ce s-a publicat in Monitorul Oficial, aceasta lege trebuie respectata de toata lumea. Aceasta propunere am facut-o Biroului Permanent in urma consultarilor cu lucratorii din Senat, cu o parte din jurnalisti, cu toti cei care folosesc aceasta cladire, inclusiv senatorii, care au dorit in primul rand sa respectam legea si sa cream niste facilitati prin care sa respectam intru totul prevederile acestei legi'', a declarat Nicolae Moga.

Senatorul PSD a propus Biroului Permanent al Senatului sa il insarcineze pe secretarul general sa identifice un loc care sa poata deservi fumatorii, dar, in acelasi timp, sa ii protejeze pe nefumatori. ''Eu am gasit deja o solutie, in curtea interioara, dar nu este a Senatului, este a Camerei Deputatilor. Secretarul general al Senatului va gasi o legatura cu secretarul general al Camerei Deputatilor (
) Curtea interioara nu este un spatiu public inchis, este un spatiu public deschis'', a mai explicat senatorul PSD.

Legea antifumat va intra in vigoare pe 16 martie si prevede ca fumatul este interzis in "orice spatiu accesibil publicului sau destinat utilizarii colective, indiferent de forma de proprietate ori de dreptul de acces, care are un acoperis, plafon sau tavan si care este delimitat de cel putin doi pereti, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent".

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrolaitgqdlpt', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' }); Citeste si Legea votului prin corespondenta a fost adoptata de Senat Citeste si Ce proiect de lege a depus Liviu Dragnea la Senat. Cetatenii ar putea fi amendati drastic daca defaimeaza o persoana fizica sau un grup social


(114 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Cum a rezolvat Tariceanu problema fumatorilor din Senat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30274391174316 seconds.