Marți, 09 Februarie 2016 - 05:19 AM Aleg.RO: PSD s-a bucurat ca Ciolos a ales solutia neimplicarii privind alegerile, PNL i-a transmis reprosuri

Publicat de: ---

Gândul

Social-democratul Marian Neacsu si-a inceput discursul cu intepaturi la adresa liberalului Ludovic Orban, cel mai vocal in interventia din plenul Camerei Deputatilor pe tema legii alegerii primarilor in doua tururi . Neacsu a comentat pe marginea tonului ridicat cu care acesta i s-a adresat premierului Dacian Ciolos.

"Tonul face muzica, unii aici se pricep mai bine la muzica decat la discursuri. Eu chiar cred ca nu tonul face muzica si nu modalitatea asta de a te adresa primului-ministru, pentru ca tu l-ai invitat la tine in casa, ca sa-i spui ce te doare'', a spus deputatul PSD.

El a aratat ca o asemenea atitudine denota faptul ca ''te doare foarte tare''. "De ce? Nu prea mai stiu si nici nu are rost sa ma faceti sa inteleg lucrul acesta. Dar faptul pe care l-am deprins din discursul primului ministru, ca o anumita forta politica si, in marea sa intelepciune, nu a nominalizat-o, face presiuni politice asupra unui guvern tehnocrat sa obtina un scop politic nu face decat sa ma ingrijoreze", i-a ironizat el pe liberali.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrozfqlkunfuj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });

''Ma bucur ca ati ales aceasta solutie a neimplicarii intr-un demers eminamente politic'', i-a transmis el lui Ciolos.

Citeste si: Ciolos: Guvernul este preocupat de organizarea procesului de votare in diaspora in integralitatea sa

La randul sau, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a subliniat ca modificarea legii alegerilor ''nu mai este posibila daca suntem oameni onesti si responsabili''. El a aratat ca desi atat alegerea primarilor intr-un singur tur, cat si cea in doua tururi sunt democratice, modificarea legislatiei trebuie asezata ''pe o baza morala suficient de puternica''. ''Nu mai este posibila modificarea legislatiei electorale. (
) Cat de moral este sa schimbi regulile jocului in timpul jocului? Cine ne va crede ca suntem oameni seriosi daca schimbam sistemul cu 4 luni inainte de alegeri?'', a conchis el.

La randul lor, si reprezentantii UNPR si ALDE au sustinut pozitia premierului.

''In situatia adoptarii unei Ordonante de urgenta privind impunerea alegerilor locale in doua tururi, desi la prima vedere este democratic', exista o limita. Regulile nu se pot schimba pe parcursul jocului'', a sustinut de la microfonul Camerei Deputatilor Ion Raducanu, deputat UNPR.

''In acest moment ALDE nu sustine modificarea legilor electorale, in an electoral. Suntem de acord ca dupa 2016 sa relansam dezbaterile'', a spus si Vicentiu Mircea Irimie, deputat ALDE.

Citeste si: Ciolos: "Partidele sa nu culpabilizeze Guvernul ca nu folosim instrumente criticate tot de ei"

Replica le-a fost data de liberalul Eugen Nicolaescu, care a caracterizat dezbaterea drept una ''sterila care nimanui nu foloseste''.

''Putem fi acuzati de orice, toti parlamentarii, dar cel putin noi, cei de la PNL, suntem consecventi dintotdeauna pentru votul in doua tururi la primari'', a sustinut Nicolaescu.

Prim-vicepresedintele PNL, Ludovic Orban, i-a reprosat premierului Dacian Ciolos ca daca refuza sa sustina alegerea primarilor in doua tururi, nu face altceva decat sa avantajeze PSD.

''Nu vom avea alegeri locale corecte, domnule prim-ministru, daca nu veti intelege realitatea de la firul ierbii, care va spune foarte clar ca daca lasati lucrurile asa, nu faceti decat sa avantajati PSD in alegerile locale", i-a reprosat liberalul premierului pe un ton ridicat, in finalul discursului.

Ludovic Orban a mai sustinut ca Guvernul Ciolos nu poate organiza alegeri corecte atat timp cat mentine in functiile publice oamenii numiti de PSD.

Citeste si: Dezbaterea alegerii in doua tururi a fost respinsa. Senatorii PNL au parasit plenul Citeste si: Ciolos: Guvernul este preocupat de organizarea procesului de votare in diaspora in integralitatea sa

 


(125 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

PSD s-a bucurat ca Ciolos a ales solutia neimplicarii privind alegerile, PNL i-a transmis reprosuri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30169892311096 seconds.