Luni, 08 Februarie 2016 - 05:20 AM Aleg.RO: Alina Gorghiu: Legea preventiei in sanatate este pozitiva pentru cetateni

Publicat de: ---

jurnalulnational

Alina Gorghiu a reactionat la acuzele ca legea promovata de liberali i-ar obliga pe bolnavii de cancer sa-si plateasca tratamentul si afirma ca este vorba despre preventie . Legea este in interesul si beneficiul cetatenilor, se apara copresedintele PNL.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu

Alina Gorghiu, copresedintele PNL, afirma ca legea preventiei in sanatate este buna, iar prevederile acesteia sunt pozitive pentru cetateni.

"Nicio lege nu e perfecta. Legea preventiei in sanatate este insa o lege buna si toate prevederile ei sunt eminamente pozitive pentru cetateni. Imi pare rau ca nu a fost citita. Sau inteleasa", a scris Alina Gorghiu pe pagina ei de Facebook.

Deputatii liberali au depus la Parlament un proiect de lege privind activitatea de preventie in sanatate, care prevede ca romanii care refuza sa participe la programele de preventie pot fi obligati sa suporte, partial sau total, costurile tratamentelor bolilor.Proiectul de lege a fost initiat de liberalii Alina Gorghiu, Eugen Nicolaescu, Lucia Varga, Horia Cristian si se afla in dezbatere publica pana la 1 martie. Potrivit documentului, preventia se desfasoara in baza unei politici si a unei strategii pe termen mediu si lung, materializate sub forma unui program national de preventie multianual, care are subprograme anuale.

Citeste si: Nicolaescu, despre legea privind preventia: "Cetatenii sa invete sa fie responsabili fata de propria sanatate"

Politica, strategia si programul se aproba de Guvern, la propunerea Agentiei Nationale de Preventie in Sanatate, o entitate care se infiinteaza prin aceasta lege, care urmeaza sa se ocupe de acest domeniu, sub conducerea Ministerului Sanatatii. Finantarea acestor programe ar urma sa se faca de la bugetul de stat, iar sumele alocate nu pot fi mai mici decat 10% din fondurile publice alocate sistemului national de sanatate.Proiectul de lege prevede ca toti cetatenii romani, precum si rezidentii legali au dreptul de a beneficia de programele, masurile si actiunile de preventie, indiferent de calitatea lor de asigurat. Toti beneficiarii programelor care contribuie activ la mentinerea sanatatii lor pot beneficia de stimulente financiare din partea Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, stimulente ce vor fi transferate intr-un cont personal de economii. Persoanele care doresc sa beneficieze de aceste stimulente financiare trebuie sa indeplineasca cumulativ doua conditii: sa prezinte o stare buna de sanatate sau, dupa caz, sa demonstreze ca respecta intocmai recomandarile medicului si sa demonstreze practicarea activa a unui sport, prin participarea la competitii sportive.


(121 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Alina Gorghiu: Legea preventiei in sanatate este pozitiva pentru cetateni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.34435200691223 seconds.