Vineri, 05 Februarie 2016 - 05:34 AM Aleg.RO: PSD si UNPR au semnat protocolul de colaborare pentru alegerile din 2016 VIDEO

Publicat de: ---

romanialibera

PSD si UNPR au semnat joi protocolul de colaborare pentru alegerile din acest an . Protocolul prevede o prima colaborare pentru alegerile locale si, in functie de rezultate, o intelegere ulterioara pentru alegerile parlamentare, care inseamna participarea comuna pe locurile eligibile.

playlist: [ { "autoPlay": true, "url":"http://vmedia.rtv.net/12/2016-02/a968f710e69702c9e066b4849237304c_large.jpg", autoBuffering: true, eventCategory: "Video view event" }, { "autoPlay": true, "url":"http://vmedia.rtv.net/12/2016-02/a968f710e69702c9e066b4849237304c.mp4", autoBuffering: false, eventCategory: "Video play event" }, ], plugins: { "ova": { "debug": { "levels": "none"}, "autoPlay": false, "ads": { "schedule": [ { "position": "pre-roll", "tag": "http://realitatero.adocean.pl/ad.xml?id=8G9FiLxxPX0TbE_DbIBeo35cILOhJeOaIAyAy3NoagT.I7" } ] }, }, gatracker: { events: { all: true }, debug: false, accountId: "UA-26520222-1" // your Google Analytics id here } } }).ipad();

UPDATE 11.04 Gabriel Oprea: Am stabilit ca vom avea liste comune pentru alegerile parlamentare in functie de performanta de la alegerile locale.

Liviu Dragnea: Nici pentru PSD nu e stabilit un numar de locuri eligibile. Vom stabili dupa alegerile locale, in functie de performantele fiecaruia. Nu vindem pielea ursului din padure.

Nu exista nicio posibilitatea ca in Senat sa ajunga asemenea lege nastrusnica (revenirea la alegerea primarilor in doua tururi - n.r.).

Sunt sanse sa semnam un protocol si cu ALDE.

Dupa alegerile locale vom analiza posibilitatea de a participa in comun, PSD si UNPR, la alegerile parlamentare.

Nu exista alte intelegeri in spatele acestui protocol. Niciodata nu au functionat astfel de intelegeri facute in spatele unui protocol.

 

Protocolul de colaborare dintre cele doua partide priveste colaborarea celor formatiuni in alegerile locale, votul intr-un singur tur de scrutin si candidatura pe liste comune la alegerile parlamentare din aceasta toamna.

Semnarea protocolului este programata pentru ora 11.00, la sala grupului PSD din Camera Deputatilor, potrivit Biroului de presa al social-democratilor. 

In privinta alegerilor locale, protocolul lasa la dispozitia organizatiilor locale modalitatile concrete in care se stabilesc colaborari sau cooperari punctuale, inclusiv candidaturi pe liste comune pentru obtinerea unui numar cat mai mare de voturi, precum si pentru constituirea de majoritati locale si/sau judetene.

Totodata, PSD si UNPR resping modificarea Legii alegerilor locale inainte de alegerile din vara, precum si a Legii privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor. "PSD si UNPR sustin initierea unor dezbateri cu privire la intregul sistem electoral din Romania, incepand cu noua legislatura a Parlamentului Romaniei 2016 — 2020", se arata in textul citat.

In ceea ce priveste alegerile parlamentare din toamna anului 2016, proiectul de protocol prevede ca, dupa incheierea alegerilor pentru administratia publica locala din iunie 2016, cele doua partide vor aproba in forurile statutare ale fiecaruia un acord in care vor fi prevazute conditiile cu privire la participarea in comun la parlamentare.

Surse politice au spus ca UNPR ar vrea introducerea in protocol a numarului de parlamentari pe care il obtine in urma negocierilor cu PSD, insa presedintele PSD, Liviu Dragnea, nu ar fi de acord.

Protocolul, care inceteaza prin acordul partilor, poate fi modificat sau completat numai cu acordul partilor si intra in vigoare in momentul semnarii de catre parteneri.

Solicitarea DNA privind incuviintarea inceperii urmaririi penale a lui Gabriel Oprea a fost incuviintata miercuri prin vot secret cu bile in plenul Senatului. Din 133 de voturi exprimate, 102 au fost in favoarea urmaririi penale. In luarea sa de cuvant inaintea votului, Gabriel Oprea le-a cerut colegilor sa voteze pentru ridicarea imunitatii. Semnarea protocolului PSD-UNPR, care era programata inaintea votului din Senat, a fost amanata dupa vot, iar apoi a fost amanata inca o data, pentru a doua zi.

Citeste si: Senatul a votat pentru urmarirea penala a lui Gabriel Oprea UPDATE


(201 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

PSD si UNPR au semnat protocolul de colaborare pentru alegerile din 2016 VIDEO | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28603100776672 seconds.