Miercuri, 03 Februarie 2016 - 05:26 AM Aleg.RO: Olanda va participa la raidurile aeriene impotriva ISIS in Siria

Publicat de: ---

curierulnational

Olanda ia parte deja la atacurile aeriene impotriva organizatiei teroriste Statul islamic in Irak si doreste sa-si extinda angajamentul si in Siria . Decizia de a participa si in Siria a fost luata de Guvernul olandez.

Raiduri aeriene in Siria

Parlamentul urmeaza sa discute si sa voteze in cateva zile, majoritatea deputatilor exprimandu-se in favoarea participarii aviatiei olandeze la bombardamentele asupra pozitiilor ISIS din Siria, noteaza SĂŒddeutsche Zeitung.

Succesele obtinute in Irak nu vor fi de durata, in cazul in care ISIS va putea sa-si sprijine din Siria luptatorii care actioneaza pe teritoriul irakian, a declarat ministrul olandez al Apararii, Jeanine Hennis-Plasschaert.

Olanda face parte din alianta militara condusa de SUA impotriva ISIS si participa cu sase avioane F-16 la bombardamentele asupra tintelor ISIS din Irak. Pana acum, autoritatile olandeze au ezitat extinderea misiunii si in Siria vecina. Atat Franta, cat si SUA au cerut Guvernului de la Haga sa se implice si in Siria.

Franta si Marea Britanie, impreuna cu mai multe tari arabe, au declansat o ofensiva aeriana impotriva pozitiilor ISIS din Siria si Irak. Germania pune la dispozitie avioane de recunoastere Tornado si un avion de realimentare in zbor, care sunt stationate in prezent intr-o baza aeriana din Turcia.

Organizatia terorista Statului Islamic a preluat controlul asupra unei parti mari din teritoriul Siriei si Irakului, dar a fost nevoita sa se retraga din unele zone, in urma loviturilor aeriene ale coalitiei internationale conduse de Statele Unite.

Misiunile in afara tarii sunt un subiect delicat in Olanda, dupa actiunea dezastruoasa a castilor albastre olandeze in Bosnia, in 1995. La acea vreme, sarbii bosniaci au ucis, la Srebrenica, aproximativ 8.000 de barbati si baieti musulmani, in pofida prezentei soldatilor olandezi in orasul din Bosnia-Hertegovina. In 2010, o disputa privind misiunea olandeza din Afganistan a dus la demisia guvernului.


(111 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

Olanda va participa la raidurile aeriene impotriva ISIS in Siria | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.34536910057068 seconds.