Miercuri, 03 Februarie 2016 - 05:26 AM Aleg.RO: Ce poti face daca vezi ca se incalca legea antifumat

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

"Ma bucura decizia Curtii Constitutionale a Romaniei si faptul ca legea a fost declarata constitutionala cu unanimitate de voturi . Va  trebui acum sa continuam demeresurile in ceea ce priveste implementarea legii", a spus deputatul PSD de Cluj, Aurelia Cristea.

Aceasta spune ca un studiu recent facut de IRES privind perceptiile asupra fumatului si asupra legii arata ca exista un nivel de acceptanta in societate de aproape 93% dintre cei intervievati.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalroyapjknnpoo', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' });

"Acest lucru arata ca societatea este pregatita, ca avea nevoie de aceasta lege. Asteptam promulgarea de catre presedinte", a spus Aurelia Cristea.

In actuala lege, fata de vechiul act normativ, este prevazuta posibilitatea de a sesiza politia, inclusiv politia locala in cazul in care se fumeaza in spatiile in care acest lucru este interzis, scrie citynews.ro. Apoi, pe langa amenzile de la 100 de lei la 500 de lei pentru persoane fizice si de la 5.000 de lei pana la 15.000 de lei pentru persoanele juridice, se pot aplica sanctiuni complementare care pot merge pana la suspendare a activitatii unitatii unde nu se respecta legea.

"Va trebui sa veghem cu totii la respectarea legii pentru ca vorbim de dreptul la sanatate. Nu este o lege impotriva cuiva, ci este o lege pentru protejarea sanatatii tuturor. Este o lege pentru protejarea nefumatorilor, a celor care nu pot sa aleaga, care au locuri de munca unde se fumeaza si sunt nevoiti sa fumeze pasiv, si pentru protejarea copiilor", a mai spus Aurelia Cristea.

Aceasta a mai spus si ca 150 de organizatii de tineret doresc sa se implice voluntar in implementarea acestei legi.

/* (c)AdOcean 2003-2015, thinkdigital_ro.gandul.info.all site.600x152_up_300x250_560x152_final art */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrolaitgqdlpt', {myMaster: 'gspR_wc1HDIbfbwQluvEf3MuEE6qPkMxR5RjiYToGJ7.f7' }); Citeste si Iohannis a promulgat LEGEA ANTIFUMAT. Spatiile publice in care va fi INTERZIS sa aprinzi o tigara Citeste si LEGEA ANTIFUMAT este CONSTITUTIONALA. Cati romani mor in fiecare ora din cauza tigarilor Citeste si O noua lege antifumat in 2016. Lista tigarilor care vor fi interzise in Romania


(113 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Ce poti face daca vezi ca se incalca legea antifumat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32115602493286 seconds.