Miercuri, 03 Februarie 2016 - 05:26 AM Aleg.RO: Bancherii contraataca si inaspresc conditiile de creditare imobiliara. Daniel Zamfir, initiatorul legii: Efectul principal al legii va fi negocierea echitabila intre client si banca

Publicat de: ---

ziarulfinanciar Autor: Liviu Popescu 02 .02.2016

O banca din top zece a decis sa elimine din oferte finantarile acordate prin Prima casa, programul care a tinut in viata institutiile de credit si piata imobiliara in criza. Anul 2015 a fost cel mai bun an pentru Prima casa de la lansarea programului din 2009. De ce aleg atunci bancile sa renunte?

Noua forma a legii darii in plata va intra saptamana aceasta din nou in ?malaxorul? Parlamentului pentru dezbateri, dupa ce initial actul normativ a fost trimis de prese­dintele Romaniei catre reexaminare. Liderul PSD, cel mai mare partid parlamentar, a declarat saptamana trecuta ca este de acord cu noile amendamente propuse de initiatorul legii, deputatul PNL Daniel Zamfir, insa nu este de acord cu infiintarea unei comisii sau subcomisii.

?Eu cred cu tarie ca efectul principal al legii darii in plata va fi negocierea echitabila intre client si banca. Bancile spun ca nu vor casele oamenilor, ca nu au ce face cu ele, si nici oamenii nu vor renunta cu usurinta la case dupa ce au platit avansul si vreo 7-8 ani de rate. De exemplu, daca banca in loc sa vanda recuperatorilor un imobil la 10% din valoare, deci cu 90% reducere, negociaza cu clientul si stinge datoria dupa ce ii aplica o reducere de 50% la sold, sa zicem, mai sunteti dispusi sa renuntati la casa??, afirma deputatul PNL.


(140 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Bancherii contraataca si inaspresc conditiile de creditare imobiliara. Daniel Zamfir, initiatorul legii: Efectul principal al legii va fi negocierea echitabila intre client si banca | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29559397697449 seconds.