Miercuri, 03 Februarie 2016 - 05:26 AM Aleg.RO: Reexaminarea Legii privind darea in plata a fost amanata la Comisia de buget pentru o saptamana

Publicat de: ---

AMOS News

Deputatul PNL Daniel Zamfir, unul dintre initiatorii legii privind darea in plata, sustine ca exista o forma clara de presiune a bancilor referitor la acest act normativ, potrivit Agerpres .

Comisia de buget a Senatului a luat, marti, in discutie Legea darii in plata, dar, la solicitarea reprezentantilor bancilor au decis sa amane cu o saptamana dezbaterile. Reprezentantii bancilor au motivat ca nu au avut suficient timp la dispozitie sa studieze amendamentele.

Deputatul PNL Daniel Zamfir, unul dintre initiatorii legii privind darea in plata, sustine ca exista o forma clara de presiune a bancilor referitor la acest act normativ. 'Exista o forma clara de presiune, pentru ca ei transmit practic ca nu vor in continuare sa isi asume riscul creditarii. (...) Ii anunt ca la principiul de impartire a riscului nu vom renunta cu toate presiunile si amenintarile pe care le vor face bancile', a declarat, marti, la Senat, deputatul Daniel Zamfir. El spera ca cererea de reexaminare adresata Parlamentului de presedintele Klaus Iohannis pentru acest act normativ sa fie adoptat de Senat pana la sfarsitul lunii februarie. Deputatul PNL a precizat ca printre amendamentele pe care le-a formulat la acest act normativ aflat la reexaminare in Parlament se numara cel prin care sintagma 'persoana fizica' este inlocuita cu aceea de 'consumator'. 'Sintagma 'persoana fizica' este inlocuita cu cea de 'consumator' tocmai pentru a-i exclude de la aplicarea legii pe profesionisti. Profesionistii sunt, conform Codului civil, persoanele fizice care iau credite pentru dezvoltarea de afaceri. Deci, ca sa fie fara echivoc, samsarii imobiliari, dezvoltatorii imobiliari care au luat credite pentru afaceri nu beneficiaza de aceasta lege. Darea in plata se aplica tuturor creditelor, inclusiv creditelor de nevoi personale cu ipoteca. Pentru tot ce s-a constituit ipoteca face obiectul darii in plata', a explicat Zamfir.


(111 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Reexaminarea Legii privind darea in plata a fost amanata la Comisia de buget pentru o saptamana | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.37838816642761 seconds.