Marți, 02 Februarie 2016 - 05:20 AM Aleg.RO: Blaga: La Senat e posibila o majoritate pentru legea primarilor in doua tururi, UNPR e deschisa

Publicat de: ---

Gândul

"Am vazut o posibila deschidere a UNPR din acest punct de vedere si eu cred ca in Senat se va putea crea o majoritate in favoarea legii", a declarat Vasile Blaga la Parlament .

Copresedintele PNL a mai spus ca liberalii sunt dispusi sa amendeze proiectul de lege referitor la alegerea presedintilor de Consilii Judetene in doua tururi.

"Noi suntem dispusi sa-l si amendam. Am inteles ca unii doresc alegerea si a presedintilor de Consilii judetene in doua tururi, nu avem nimic impotriva. Dorim doar ca tot mai multi romani sa participe la procesul electoral pentru ca, pana la urma, asta face bine Romaniei", a spus Blaga, referindu-se la solicitarea Miscarii Populare pe aceasta tema.

/* (c)AdOcean 2003-2016, thinkdigital_ro.mediafax.ro.All site.640x160_adtext */ ado.slave('adoceanthinkdigitalrozfqlkunfuj', {myMaster: 'cUFVIc8hnWY12MT8qto9goLrcsx61X63Ya0wDgWCtY7.B7' });

Referitor la consultarile cu premierul Dacian Ciolos care au avut loc luni, pe tema schimbarii legislatiei electorale, Vasile Blaga declarat ca liberalii au aratat ca actuala legislatie este neconstitutionala, iar prin schimbarea legii nu se incalca "sistemul electoral".

"Noi consideram ca legea este neconstitutionala si am aratat premierului ca in articolul 2 foarte clar se spune ca suveranitatea nationala se manifesta de autoritati, alese prin vot direct si corect. Apoi am spus ca nu se incalca clar sistemul electoral, Codul electoral pentru ca primarii raman alesi in doua tururi", a spus liderul liberal. (...) Hai sa fim seriosi, daca ramanem cu acest sistem de alegere, nu se va intampla nimic spectaculos pentru ca este greu sa treci de barajul partidelor care au un numar impresionant de primari. Toate lucrurile astea le-am prezentat premierului, le-a ascultat. Noi nu l-am amenintat nici cu motiune, cum au facut-o altii, nici ca nu participam la alegeri", a declarat Blaga.

Purtatorul de cuvant al UNPR, deputatul Luminita Adam, a declarat, luni, ca UNPR nu respinge din start un proiect de lege privind alegerea primarilor in doua tururi, precizand ca partidul va lua o decizie dupa ce va analiza o eventuala propunere de act normativ in acest sens.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, la finalul discutiilor cu premierul privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, ca Dacian Ciolos le-a transmis ca nu intentioneaza sa dea OUG sau sa-si asume raspunderea pentru modificarea legii si cauta alta solutie, daca e cazul.

"Noua ne-a spus primul ministru ca exclude si varianta ordonantei de urgenta si varianta asumarii raspunderii si ca se mai gandeste la alte optiuni, dar dupa ce se termina consultarile", a declarat Liviu Dragnea, dupa consultarile cu Dacian Ciolos.

Liderul PSD a mai spus ca "din moment ce ideea OUG si a asumarii raspunderii a picat", nu se mai pune problema ca PSD sa boicoteze alegerile locale.

La consultari liderii PSD si ALDE au venit impreuna, insa s-au ferit sa faca referire la faptul ca liderii UNPR au participat separat.

Initiativa legislativa privind alegerea primarilor in doua tururi a fost respinsa de Comisia juridica a Senatului in luna decembrie. Proiectul a fost depus de liberali in septembrie, iar Camera Deputatilor este for decizional.


(85 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Blaga: La Senat e posibila o majoritate pentru legea primarilor in doua tururi, UNPR e deschisa | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30029892921448 seconds.