Luni, 01 Februarie 2016 - 05:13 AM Aleg.RO: Patriciu Achimas, ministrul Sanatatii: "Vrem o tara ca afara? Perfect, hai sa muncim ca afara". ALDE ii cere demisia

Publicat de: ---

jurnalulnational

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, sustine ca, raportat la ansamblul societatii, sistemul de sanatate e peste medie, dar criticam fara sa ne uitam la noi insine . E foarte usor sa te raportezi la un sistem frumos, pe care il vezi la televizor, si la performantele lui extraordinare, fara sa te gandesti cat costa acel sistem, mai spune ministrul. Vicepresedinta Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE), deputata Gratiela Gavrilescu, solicita, printr-un comunicat difuzat duminica dimineata, demisia ministrului, caruia ii imputa declaratii "intolerabile" si " jignitoare la adresa poporului roman".

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu Foto: economica.net

"Daca ar fi sa raportez sistemul de sanatate la ansamblul societatii, as spune ca e peste medie. Dar criticam fara sa ne uitam la noi insine, fara sa ne gandim la ce ne raportam. E foarte usor sa te raportezi la un sistem frumos, pe care il vezi la televizor, si la performantele lui extraordinare, fara sa te gandesti cat costa acel sistem. Nu ma refer doar la banii pentru dotari, ci si la banii pentru formarea specialistilor. Scoala costa, medicina costa direct, prin plata, sau indirect, prin taxe. Acesta e adevarul. Sistemul este finantat corespunzator posibiliatii Romaniei din 2016 de a-l finanta si corespunzator sistemului de valori in functie de care impartim din sacul comun. Potrivit sistemului de valori din 2016 atata consideram ca trebuie sa platim pentru sanatate (...) Nu sunt chemat sa judec asta, ci sa ma ocup de acest sistem cu resursele pe care le are, sa lupt pentru imbunatatirea lui si o mai buna finantare. Dar aceasta este realitatea si trebuie sa ne raportam la ea, asa cum e ea, nu asa cum am vrea-o. Vrem o tara ca afara? Perfect, hai sa muncim ca afara!", a precizat Patriciu Achimas-Cadariu intr-un interviu pentru Ziare.com.

In urma acestor declaratii, ALDE ii cere ministrului demisia.

"Alianta Liberalilor si Democratilor considera intolerabile declaratiile ministrului Sanatatii Patriciu Achimas-Cadariu, conform carora sistemul sanitar romanesc este peste media societatii romanesti si daca 'Vrem o tara ca afara? Perfect, hai sa muncim ca afara!'", se arata intr-un comunicat al ALDE.

Citeste si: Ce AVERE are ministrul Sanatatii. Lista terenurilor si conturilor detinute de Patriciu Achimas-Cadariu

Potrivit vicepresedintei ALDE, Gratiela Gavrilescu, citata in comunicat, "aceste declaratii ale ministrului Sanatatii sunt jignitoare la adresa poporului roman".

"Mi se pare incalificabil modul de gandire al ministrului Patriciu Achimas-Cadariu. Sunt revoltata in primul rand ca roman, iar ca parlamentar si membru al Comisiei pentru sanatate si familie a Camerei Deputatilor solicit demisia ministrului Sanatatii!", declara Gavrilescu.

Deputata ALDE sustine ca aceasta declaratie a ministrului Sanatatii "nu face altceva decat sa fie in linia declaratiilor altor ministri ai Guvernului Ciolos care si-au aratat dispretul fata de Romania si de romani".

"Dupa ce ministrul Finantelor Publice, doamna Anca Paliu Dragu, i-a indemnat pe romani sa munceasca si pe doi lei, pentru ca asa se practica in alte state, iar ministrul Tineretului si Sportului, doamna Elisabeta Lipa, a interzis intonarea imnului de stat al Romaniei la competitiile sportive interne, a venit randul domnului Patriciu Achimas. Este inadmisibil ca un tehnocrat, un ministru care a practicat chiar el meseria de doctor sa isi arate dispretul fata de societatea romaneasca. Dupa domnul ministru, romanii au sistemul sanitar pe care il merita, deoarece muncesc prea putin. As vrea sa propun romanilor un exercitiu de imaginatie, dar si celor din spectrul politic: daca era un ministru al Sanatatii numit politic, cat credeti ca mai ramanea in functie pentru o asemenea declaratie jignitoare la adresa romanilor?", arata vicepresedinta ALDE.

Deputata Gratiela Gavrilescu considera ca "o asemenea jignire la adresa cetatenilor romani nu poate sa ramana nesanctionata de catre premierul Romaniei, Dacian Ciolos, dar nici de catre societatea civila", scrie Agerpres.

"Primul ministru ar trebui sa aiba in vedere schimbarea imediata din functie a domnului ministru Patriciu Achimas-Cadariu", conchide vicepresedinta ALDE.


(111 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Patriciu Achimas, ministrul Sanatatii: "Vrem o tara ca afara? Perfect, hai sa muncim ca afara". ALDE ii cere demisia | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.3295841217041 seconds.