<span itemprop="copyrightHolder provider sourceOrganization" itemscope itemtype="http://schema.org/Organization" itemid="http://www.wall-street.ro"> <meta itemprop="name" content="WallStreet.ro"/> <meta itemprop="url" content="http://www.wall-street.ro"/>

Potrivit programului de relatii externe al Camerei Deputatilor pentru anul viitor, aprobat de Biroul Permanent in sedinta din 14 decembrie, conducerea Camerei Deputatilor va face 11 deplasari externe in toate colturile lumii, actiuni de diplomatie parlamentara platite din bani publici, cu scopul declarat de a consolida obiectivele de politica externa asumate de Romania, scrie Mediafax.

Deplasarilor facute de conducerea Camerei Deputatilor li se adauga cele facute de alesii din Comisia pentru politica externa care si-au programat 8 deplasari in Europa, Asia de Sud si de Est, Orientul Mijlociu si Africa, precum si America de Nord. Deputatii din Comisia pentru Afaceri Europene vor face tot 8 vizite oficiale si nu vor parasi spatiul european.

In plus, Programul anual de relatii cu adunari si organisme parlamentare internationale insumeaza peste 450 de deplasari si reuniuni in strainatate, pentru mai multe persoane, pe durate cuprinse de la 2 la 7 zile. Daca toate aceste deplasari s-ar efectua, deputatii ar petrece peste 1.100 de zile - echivalentul a trei ani - in strainatate. Cele mai multe reuniuni, 59, vor avea loc in cadrul relatiei cu Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei. Deputatii mai au in program evenimente ca Forumul Crans Montana, Monaco World Summit sau reuniunile Asociatiei Parlamentarilor Europeni pentru Africa. Si pentru Mic dejun cu rugaciune sunt programate 6 reuniuni in strainatate pentru 4 persoane de cate 4 zile. Editia din Romania a acestui eveniment va fi organizata pentru 200 de persoane timp de 4 zile.