Marți, 29 Decembrie 2015 - 06:28 AM Aleg.RO: Revine uniforma scolara?

Publicat de: ---

romanialibera

Elevii din invăţămantul preşcolar şi preuniversitar de stat şi privat ar putea fi obligaţi să poarte uniforme, potrivit unei iniţiative legislative depuse de un grup de deputaţi PSD care spun că vor evitarea situaţiilor "in care fetiţele care poartă fuste scurte atrag privirile băieţilor" .

Proiectul de lege modifică Legea nr. 35/2007 privind creşterea siguranţei in unităţile de invăţămant, scrie Mediafax. Potrivit iniţiativei, modelele uniformelor şi semnele distinctive se stabilesc de consiliul de administraţie al unităţii de invăţămant impreună cu consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentativ al părinţilor şi cu consultarea reprezentanţilor elevilor.

Elevilor care provin din familii cu venituri reduse li se pot acorda, la cerere, burse de ajutor social pentru achiziţionarea acestor uniforme, stipulează proiectul. In expunerea de motive, iniţiatorii argumentează că implementare acestei măsuri conduce la prevenirea şi combaterea violenţei in şcoli, la impunerea "unei anumite discipline, respect şi bun gust", la evitarea ''discriminării dintre elevii săraci şi cei care provin din familii instărite'', la promovarea egalităţii de şanse şi la "menţinerea decenţei, evitandu-se situaţiile in care fetiţele care poartă fuste scurte atrag privirile băieţilor din clasă sau din şcoală".

Un alt "beneficiu" invocat de parlamentari este "aspectul uniform al clasei prin faptul că elevii poartă acelaşi model şi culoare indiferent de sex". "In ultimii 25 de ani s-au amplificat discrepanţele intre cetăţeni, respectiv elevi prin situaţia lor financiară. O parte din cetăţeni, puţini la număr, avand o stare materială bună şi foarte bună, care le permite să le ofere condiţii deosebite copiilor lor, iar cealaltă parte, in majoritate, au sărăcit, fiind săraci şi foarte săraci", mai afirmă iniţiatorii in expunerea de motive.

Proiectul a fost inaintat conducerii Camerei Deputaţilor de deputatul PSD de Argeş Cătălin Marian Rădulescu, fiind semnat de alţi 13 aleşi. Senatul este prima cameră sesizată.

Telefoane pentru toate buzunarele- Click aici comenteaza sau vezi comentarii /* (c)


(260 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Revine uniforma scolara? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.37753582000732 seconds.