Marți, 29 Decembrie 2015 - 06:28 AM Aleg.RO: Parlamentarii pregatesc uniforme scolare pentru toti elevii

Publicat de: ---

Gândul --> Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Proiectul de lege modifica Legea nr . 35/2007 privind cresterea sigurantei in unitatile de invatamant.

Potrivit initiativei, modelele uniformelor si semnele distinctive se stabilesc de consiliul de administratie al unitatii de invatamant impreuna cu consiliile profesorale, cu acordul consiliului reprezentativ al parintilor si cu consultarea reprezentantilor elevilor.

Elevilor care provin din familii cu venituri reduse li se pot acorda, la cerere, burse de ajutor social pentru achizitionarea acestor uniforme, stipuleaza proiectul.

In expunerea de motive, initiatorii argumenteaza ca implementare acestei masuri conduce la prevenirea si combaterea violentei in scoli, la impunerea "unei anumite discipline, respect si bun gust", la evitarea ''discriminarii dintre elevii saraci si cei care provin din familii instarite'', la promovarea egalitatii de sanse si la "mentinerea decentei, evitandu-se situatiile in care fetitele care poarta fuste scurte atrag privirile baietilor din clasa sau din scoala".

Un alt "beneficiu" invocat de parlamentari este "aspectul uniform al clasei prin faptul ca elevii poarta acelasi model si culoare indiferent de sex". "In ultimii 25 de ani s-au amplificat discrepantele intre cetateni, respectiv elevi prin situatia lor financiara. O parte din cetateni, putini la numar, avand o stare materiala buna si foarte buna, care le permite sa le ofere conditii deosebite copiilor lor, iar cealalta parte, in majoritate, au saracit, fiind saraci si foarte saraci", mai afirma initiatorii in expunerea de motive.

Proiectul a fost inaintat conducerii Camerei Deputatilor de deputatul PSD de Arges Catalin Marian Radulescu, fiind semnat de alti 13 alesi. Senatul este prima camera sesizata.

Citeste si Ce a patit profesorul de matematica din Buzau care ar fi obligat elevi sa scrie intinsi pe podea Citeste si Alarma cu BOMBA la un liceu din Hunedoara: peste 900 de elevi si 64 de profesori, EVACUATI


(258 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Parlamentarii pregatesc uniforme scolare pentru toti elevii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.34159088134766 seconds.