<span itemprop="copyrightHolder provider sourceOrganization" itemscope itemtype="http://schema.org/Organization" itemid="http://www.wall-street.ro"> <meta itemprop="name" content="WallStreet.ro"/> <meta itemprop="url" content="http://www.wall-street.ro"/>

"Un cioban angajat cu ziua la stana castiga 1.000 de lei intr-o luna, insa poate sa ajunga si la 2.000 de lei daca stie sa faca multe lucruri. De exemplu, el poate sa castige mai mult daca stie sa mulga o oaie, sa o tunda, sa ii taie unghiile, iar in plus le oferim mancare, tigari, iar fara cafea nu incep ziua de munca", a explicat Marcel Andrei.

Si numarul de oi din stana influenteaza suma incasata de ciobani la final de luna.

Daca le place doar sa se sprijine in bat toata ziua, automat castiga mai putin

El a aratat ca desi aceasta meserie este una platita corect, forta de munca este greu de gasit, iar multi dintre oameni sunt neseriosi.

"Nu stiu in cate alte meserii oamenii raman cu acesti bani in mana. Chiar si asa, gasim foarte greu oameni, mai ales ca noi lucram cu o categorie aparte de oameni, in general din randul celor cu probleme sociale, care nu au nici acte. Ii angajam, insa multi dintre ei pleaca in cateva zile", a precizat Andrei.

Mai mult, in aceasta industrie au aparut intermediarii, care profita de dificultatea gasirii fortei de munca si aduc oameni contra unor comisioane de 150-200 de lei.

In ceea ce priveste veniturile unui cioban care detine propria turma de oi, Marcel Andrei nu a puut face o estimare privind veniturile dintr-o luna, precizand insa ca ajung adesea sa fie mai mici decat ale celor angajati.