Marți, 27 Octombrie 2015 - 05:17 AM Aleg.RO: Fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, reclamat de fosta nora la DNA pentru coruptie

Publicat de: ---

Gândul CODRIN PRISECARU / MEDIAFAX FOTO

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

Alina Petre, fosta Magureanu, fosta nora a lui Virgil Magureanu, a declarat, la iesirea de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), ca a venit in fata procurorilor in calitate de parte vatamata si ca a facut plangere penala impotriva fostului director al Serviciului Roman de Informatii (SRI) .

Intrebata de jurnalisi daca este vorba despre acuzatii de coruptie, fosta nora a lui Virgil Magureanu a raspuns afirmativ si a precizat ca sunt "foarte grave".

Ea a mai spus ca i-au fost afectate "toate interesele" de catre "domnul Virgil Magureanu si familia".

Alina Petre a mai depus, luni, o plangere la Sectia 1 Politie, in care a reclamat ca i-a fost furata masina din parcare, potrivit unor surse din Politie.

Sursele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, ca femeia a spus anchetatorilor ca automobilul era cumparat pe firma si ca in portbagaj erau doua tablouri care apartin unei prietene.

Aceasta nu a exclus varianta potrivit cateia autoturismul sa fi fost luat de fostul ei sot, fiul lui Virgil Magureanu.

Fostul director al SRI Virgil Magureanu este in prezent suspect in dosarul Mineriadei, pentru crime impotriva umanitatii, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Magureanu a fost audiat, pe 21 octombrie, la Parchetul instantei supreme in acest dosar. La iesirea de la parchet, fostul sef al SRI a raspuns unei jurnaliste care l-a intrebat daca si el este acuzat de crime impotriva umanitatii ca "este o intrebare neroada".

Magureanu a mai spus, la iesirea de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde a stat aproape doua ore, ca nu este atributia lui sa reconstituie adevarul in cazul Mineriadei din 13 - 15 iunie 1990, dar poate sa contribuie si sa dea declaratii care sa ajute la reconstituirea faptelor.

"Este benefic ca s-au reluat cercetarile. Este singura declaratie pe care o pot face cu acest prilej. Nu este doar atributia mea sa reconstitui adevarul, sa contribui la asta, pot sa fac. Vom da declaratii in legatura cu toate cate s-au intamplat, cu raspunderile fiecaruia, dupa incheierea tuturor cercetarilor. Nu putem substitui nici instanta si nici factorii care sunt obligati sa reconstituie faptele", a declarat Magureanu.

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a anuntat, pe 21 octombrie, inceperea urmaririi penale in dosarul Mineriadei, pe numele unor persoane, pentru infractiuni contra umanitatii, respectiv pentru reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii, din 13-15 iunie 1990, soldata cu decesul a patru persoane, ranirea si lipsirea de libertate a altor o mie.

Oficiali din Parchetul instantei supreme au declarat, pentru MEDIAFAX, ca in dosarul Mineriadei a fost inceputa urmarirea penala impotriva fostului presedinte Ion Iliescu, iar miercuri i s-au adus la cunostinta acuzatiile, respectiv infractiuni contra umanitatii, pentru reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii, din 13 iunie 1990.

In acelasi dosar au fost pusi sub acuzare Emil Cico Dumitrescu, Miron Cozma si Cazimir Ionescu, tot pentru infractiuni contra umanitatii, toti avand calitatea de suspect.

Fostul premier Petre Roman, fostul ministru al Apararii Victor Athanasie Stanculescu si Gelu Voican Voiculescu, viceprim-ministru in primul guvern provizoriu din 1990 si responsabil cu controlul serviciilor secrete, ar putea fi si ei cercetati in dosarul Mineriadei, insa in cazul acestora s-a cerut aviz de la seful statului, intrucat erau membri ai Guvernului la data faptelor. Procurorul general al Parchetului instantei supreme a cerut presedintelui declansarea procedurilor pentru formularea cererii de urmarire penala pentru Roman, Stanculescu si Voiculescu, pentru infractiuni contra umanitatii.

Potrivit Legii 115/1999, "numai Camera Deputatilor, Senatul si Presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor".

Citeste si SRI: Nivelul de securitate cibernetica in Romania este insuficient. Cate institutii publice au fost atacate de hackeri Citeste si Numarul interceptarilor SRI a crescut cu 15% anul trecut. De cate ori a intervenit serviciul in comunicatiile romanesti Citeste si Avertismentul SRI pentru cei care folosesc Facebook si alte retele sociale


(210 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Fostul sef al SRI, Virgil Magureanu, reclamat de fosta nora la DNA pentru coruptie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6287989616394 seconds.