Miercuri, 30 Septembrie 2015 - 05:20 AM Aleg.RO: Video MOTIUNEA DE CENZURA impotriva lui Ponta, RESPINSA in Parlament. Principalele DECLARATII din timpul dezbaterii - FOTO, VIDEO

Publicat de: ---

jurnalulnational

UPDATE 13:00 - Motiunea de cenzura a PNL a fost respinsa

Motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului Ponta a fost respinsa, fiind exprimate 207 optiuni "pentru" si opt "impotriva", potrivit unor surse din comisia de numarare a voturilor .

Respingerea motiunii a fost anuntata si oficial, in plenul Parlamentului. Parlamentarii partidelor din coalitia de guvernare nu au votat.

Motiunea de cenzura a PNL - "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" - a fost semnata de 183 de parlamentari ai opozitiei.

Pentru adoptare si, implicit, pentru demiterea Guvernului ar fi fost nevoie de voturile a jumatate plus unu din numarul total al parlamentarilor, adica 276 voturi.

 

UPDATE 12:58 - Blaga, catre Ponta: Ce am fost am demostrat in noiembrie, cand v-am scos din politica inalta. REPLICA lui Ponta

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, marti, in plenul Paramentului, ca nu se bucura de raul lui Victor Ponta si ca omeneste il intelege, el replicand acuzatiilor aduse de premier si spunandu-i ca el l-a scos din politica inalta in noiembrie anul trecut.

"Nu ma bucur de raul nimanui, fie el cel mai aprig adversar politic. Nu-mi face nicio placere situatia dificila a domnului Ponta, nu-l consider nici vinovat, nici nevinovat. Doar justitia va hotari asta si nu-l judec eu in locul justitiei, desi l-ati vazut cu ce aroganta a dat verdicte in cazul unor colegi privind situatia in care se afla", a spus Blaga, la dezbaterea motiunii de cenzura depuse de PNL.

El a replicat acuzatiilor aduse de Victor Ponta, sunandu-i ca el l-a scos din politica inalta in noiembrie anul trecut, iar anul viitor PNL va castiga alegerile.

"Sa va uitati mai atent cati oameni sunt in strada. Si, domnule Ponta, ce am fost am demostrat cu varf indesat in noiembrie anul trecut, cand v-am scos din politica inalta. Ce o sa fiu eu si PNL o sa vedeti anul viitor, cand o sa castigam toate alegerile", a adaugat Blaga.

In replica, Premierul Victor Ponta a declarat ca are si el "un Labrador acasa care mereu se crede tigru" si ca cei care l-au scos pe el din politica crede ca il vor scoate si pe acesta.

"Sa terminam mai repede aceasta motiune ca sa-i scapam de penibil pe colegii de la PNL-PDL, deoarece critica Guvernului o face UDMR si cu Partidul National Democrat, de votat trebuie sa votati dumneavoastra cei de la PSD si de adus oameni in piata, banuiesc ca tot noi. Astazi PNL a devenit PDL, nu face nimic decat ia de la altii, ia din munca altora", a declarat Victor Ponta.

Mai multe informatii, AICI.

UPDATE 12:35 - Dragnea: N-am inteles daca UDMR critica toata guvernarea sau cu exceptia membrilor sai din Guvern

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, ca UDMR inca este reprezentat in structuri guvernamentale importante, astfel incat nu intelege daca liderul Uniunii, Kelemen Hunor, atunci cand critica Guvernul, se refera la toata activitatea Cabinetul sau membrii UDMR fac exceptie.

"Am constatat, fara patima, in discursul domnului presedinte de la UDMR, ca ar fi fost mult mai bine ca textul motiunii sa cuprinda critici la adresa guvernarii, care este foarte proasta. In acelasi timp, au zis ca nu cumva sa apara razbunari. Ce razbunari sa apara? Asta n-am inteles, am fost foarte atent, n-am inteles exact daca atunci cand critica guvernarea acum cateva minute aici se referea la toti cei care sunt in guvernare sau cu exceptia membrilor UDMR care inca ocupa posturi importante in structurile guvernamentale", a spus Dragnea, in replica la discursul liderului UDMR Kelemen Hunor.

Liderul PSD a mentionat ca este o simpla intrebare, la care poate sau nu sa primeasca raspuns, insa nu are legatura "cu eventuala razbunare".

"Sunt oameni care isi fac treaba foarte bine. Se pare ca sunt singurii", a spus, ironic, Dragnea.

UPDATE 12:30 - Kelemen: UDMR voteaza impotriva Guvernului. Nu e un vot pentru sustinerea textului motiunii

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marti, ca formatiunea politica pe care o conduce va vota motiunea de cenzura, adaugand ca vrea sa creada "ca nu se pune problema razbunarii politice din cauza unui vot exprimat in Parlament".

"Membrii grupurilor parlamentare ale UDMR, de data aceasta, vor vota impotriva Guvernului. In acelasi timp, votul nostru nu este si nu trebuie considerat ; de cenzura, stiu ca traim vremuri cand nuantele nu isi gasesc sau isi gasesc foarte greu locul, lucrurile se vad in alb si negru, mesajele politice sunt extrem de simplificate, fara nunante, fara detalii, dar realitatea niciodata nu este asa, motiunea de cenzura ca instrument constitutional si democratic trebuie sa se indrepte imptriva Guvernului si nu impotriva unui singur membru, fie si el primul dintre ministri", a declarat Kelemen Hunor.

Mai multe informatii, AICI.

UPDATE - Gorghiu: Am pe masa demisia lui Dan Motreanu

Alina Gorghiu a precizat, in plenul Parlamentului, raspunzand acuzatiilor lui Victor Ponta la adresa liberalilor, ca are pe masa demisia liberalului Dan Motreanu.

"Pentru mine si pentru PNL, Victor Ponta este nevinovat pana cand justitia va hotari intr-un fel sau altul, noi, politicienii, nu avem dreptul nici sa judecam, nici sa condamnam. Insa, va dau un exemplu, pe biroul meu se afla de ieri demisia lui Dan Motreanu. Vedeti undeva pe birou demisia lui Victor Ponta?" a spus Gorghiu.

Mai multe informatii, AICI.

UPDATE 12:00 - Gorghiu: Victor Ponta traieste intr-o alta realitate. Nu intelege nimic din ce i se intampla

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, marti, in plen, ca Victor Ponta traieste "intr-o alta realitate", "nu intelege nimic din ce i se intampla" si le-a spus parlamentarilor ca au de ales intre a sta in genunchi in banci si a se ridica la inaltimea asteptarilor publice, intre Ponta si Romania

"Dupa interventia domnului Victor Ponta, inteleg un singur lucru, faptul ca domnia sa traieste intr-o cu totul si cu totul alta realitate, care este numai a domniei sale, a nimanui din Romania si mai inteleg un lucru, ca nimic din ce i se intampla nu intelege. Se afla intr-o situatie in care nimeni nu vrea sa fie, numai ca domnia sa nu vrea sa recunoasca", a spus Gorghiu, replicand acuzatiilor premierului.

Ea a spus ca prim-ministrul este sustinut de vreo 3-4 cetateni romani care sunt liderii paridelor la guvernare si ca acestia confunda interesul national cu interesul personal.

"Am sa va dau o veste buna si una proasta. Vestea buna este ca primul ministru mai are 3-4 cetateni romani care il sustin, vestea proasta este ca acestia sunt liderii partidelor la guvernare. Vestea si mai proasta, insa, este ca acestia din urma au un interes, unul dintre acestia vrea sa se aseze pe locul din care Victor Ponta s-a ridicat in partid, altul isi doreste sa ramana primul senator al tarii, iar altul confunda puterea cu intersul national, iar toti confunda interesul national cu interesul personal", a sustinut Gorghiu.

Liderul PNL a aratat ca parlamentarii au de ales "intre Victor Ponta si Romania".

"Aveti de ales intre a continua sfidarea si de a face un gest normal, aveti de ales intre a renunta la ameteala puterii si a transmite populatiei ca pana si parlamentarii care sustin un guvern au momentele lor de luciditate. Aveti de ales intre a sta in genunchi in banci si a va ridica la inaltimea asteptarilor pubile, aveti de ales intre Victor Ponta si Romania", a adaugat Gorghiu.

Ea i-a invitat pe parlamentari sa se solidarizeze cu cei care participa la mitingul din Parcul Izvor si nu cu "sefii de partid".

"Il tineti pe Victor Ponta la Palatul Victoria ca pe o haina veche pusa pe in umeras, pe care parca nici nu ati arunca-o si nici nu ati mai purta-o. Din dorinta dumneavoastra de a ramane la putere faceti rau imens imaginii Romaniei. Conform Costitutiei, Victor Ponta poate fi schimbat prin demitere sau prin demisie. Prin demisie ne-am lamurit cu totii ca nu se poate. Fara o aluzie la problema de sanatate a nimanui, Victor Ponta mai degarba si-ar taia un picior decat sa renunte la functie, indiferent cat de multe pagube ar crea Romaniei", a adaugat Gorghiu.

Liderul PNL a respins acuzatiile pe care i le-a adus lui Victor Ponta, spunandu-i acestuia sa demonstreze acest lucru si sa se uite in oglinda.

"Am sa inchid intr-o singura fraza acuzele pe care le aduceti in fata colegilor nostri. Ati cautat tot ce ati putut sa gasiti si ati gasit nimic. Mi-ati facut plangeri, l-ati pus pe domnul Cazanciuc sa ma ameninte cu tot felul de lucruri care nu stau bine unui om politic. Daca gasiti cel mai mic argument pentru care sa se spuna despre mine ca exista vreo urma ca am incalcat legea, va rog sa demonstati acest lucru. De acuze m-am saturat. Dumneavoastra suteti in instanta, dar toti altii sunt corupti. Uitati-va in oglinda, domnule Ponta", a spus Gorghiu.

UPDATE - Ponta: Mi se cere demisia pentru ca Sova si Atanasiu, sfatuit de Gorghiu, au semnat niste contracte

Premierul Victor Ponta a declarat, marti, la dezbaterea motiunii de cenzura a PNL, ca el nu a semnat niciun fel de contract cu societati de stat, acestea fiind facute intre avocatul Dan Sova si seful AVAS de la acea vreme, Teodor Atanasiu, care era consiliat de actualul lider PNL Alina Gorghiu.

"Se vorbeste acolo despre contracte. N-am semnat niciodata niciun fel de contracte cu vreo societate cu capital de stat. Stiu ca a semnat domnul Sova cu societati din portofoliul AVAS, condus atunci de domnul Teodor Atanasiu. Deci dumneavoastra vreti acum sa-mi dau eu demisia pentru ca Atanasiu si Sova au semnat niste contracte. Care e logica?", a spus Ponta, in timpul dezbaterilor asupra motiunii de cenzura a PNL.

Premierul a explicat, ironic, ca poate fostul sef AVAS, liberalul Teodor Atanasiu, "a fost sfatuit gresit" de consiliera sa de la acea vreme, Alina Gorghiu, care era si avocat "si care stia foarte bine ce inseamna contracte cu statul".

"Daca cumva le-a uitat doamna consiler-avocat Gorghiu, am in fata asa: contract Gorghiu, Pop si Asociatii - AVAS, 25.000 de euro, plus TVA. Gorghiu, Pop si Asociatii - AVAS, 10.000 de euro, plus TVA. Gorghiu, Pop si Asociatii - AVAS, 6.000 de euro, plus TVA. (...) Gorghiu, Pop si Asociatii - AVAS, 15.000 de euro, plus TVA. Gorghiu, Pop si Asociatii - AVAS, 10.000 plus TVA. (...) Sunteti cam scumpa, doamna Gorghiu", a spus Ponta, in aplauzele parlamentarilor puterii.

UPDATE - Ponta, mesaj ironic catre PNL: Dragnea e penal, Oprea e tradator, dar sunt buni daca voteaza motiunea

Premierul Victor Ponta i-a ironizat si pe liberali pentru atitudinea lor fata de liderii coalitiei, pe care ii critica, dar incearca sa-i convinga sa voteze motiunea de cenzura, spunand ca Liviu Dragnea ar fi considerat "penal", iar Gabriel Oprea "tradeaza", dar sunt buni daca sustin motiunea.

"Domnul presedinte Dragnea e foarte bun daca voteaza, daca convinge PSD sa dea jos Guvernul. Daca nu, e un penal, un baron, un om condamnat pentru faptul ca a organizat referendumul pe care dumneavoastra l-ati votat si pentru care dumneavoastra ati facut campanie alaturi de noi", a spus Ponta.

Acelasi mesaj ironic l-a avut si fata de incercarile PNL de a convinge UNPR sa sustina motiunea de cenzura.

"Si domnul Oprea e un om foarte serios daca tradeaza Guvernul. Daca nu, e un om foarte rau care tradeaza interesul national. Si tot asa", a continuat Ponta in discursul sau.

Premierul i-a acuzat pe liberali ca ar fi transformat tradarea si schimbarea intr-o marca a PNL.

"Tradarea si schimbarea, din pacate, sunt o marca inregistrata pentru partidul care a candidat in 2014 ca reprezentant ALDE si luni dimineata s-a trezit la PPE. Din punctul asta de vedere, stati intr-o companie foarte buna", a spus prim-ministrul.

UPDATE - Ponta critica liderii UDMR: Textul motiunii e invers fata de ce afirmati

In discursul sustinut in Parlament, premierul Victor Ponta a criticat UDMR pentru sustinerea motiunii de cenzura, considerand ca e "o fractura logica" in atitudinea liderilor Uniunii, care de fiecare data au respins ingerintele politicului in justitie, insa demersul opozitiei este "exact invers" fata de ce a tot afirmat UDMR.

"Chiar daca UDMR a decis sa voteze motiunea, respect acest drept al lor. Insa cred ca exista totusi o fractura logica. UDMR a fost intotdeauna constant in a combate implicarea juridicului in politica si a politicului in Justitie. Cred ca textul de astazi este exact invers decat ce ati afirmat de fiecare data", a spus premierul, in timpul dezbaterilor asupra motiunii de cenzura a PNL.

"Respect dreptul dumneavoastra de a vota motiunea, dar cred ca sunteti obligati sa spuneti care este pozitia fata de ceea ce cer colegii liberali", a adaugat Ponta.

Presedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, ca recomandarea pentru parlamentarii UDMR este de a vota, la motiunea de cenzura, impotriva Guvernului, precizand insa ca nu va fi un vot pentru textul motiunii, deoarece subiectul acuzatiilor premierului trebuie discutat in justitie si nu in Parlament.

UPDATE - Ponta, despre mitingul PNL: Nici Blaga nu mai e ce-a fost, sunt mai multi jandarmi decat protestatari

Premierul Victor Ponta a ironizat mitingul organizat de PNL in timpul dezbaterii motiunii de cenzura, spunand ca in fata Parlamentului sunt mai multi jandarmi si jurnalisti decat protestatari, afirmand ca nici Vasile Blaga, cunoscut ca un bun organizator, "nu mai e ce-a fost".

"Este nevoie de lamuriri si pentru oamenii adusi cu autobuze in fata, in ploaie. Probabil ca ei credeau ca vin sa protesteze impotriva celor care le-au taiat pensiile si salariile. Ca sa fiu sincer, nici domnul Blaga nu mai e ce-a fost odata. Sunt mai multi jandarmi si jurnalisti decat protestatari, dar asta e. Timpul ne marcheaza pe toti", a sustinut Ponta.

Mai multe informatii, AICI.

UPDATE 11:20 - Ponta: Motiunea de cenzura a PNL este o smecherie politica, nu exista alternativa la acest Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat, in timpul dezbaterilor asupra motiunii de cenzura a PNL, ca demersul opozitiei nu critica in niciun fel activitatea Guvernului, care este laudata inclusiv de presedintele Klaus Iohannis, astfel incat actiunea liberalilor nu este decat "o smecherie politica".

"Dincolo de o serie de jigniri, invective, cu care m-am obisnuit de altfel, nu exista azi in fata dumneavoastra niciun fel de critica adusa actului de guvernare. Nu exista astazi in fata dumneavoastra niciun fel de opinie a opozitiei despre cum e desfasoara actul guvernare si bineinteles in fata dumneavoastra nicio solutie in cazul, sigur, improbabil, in care motiunea trece. (...) Demersul de azi al opozitiei este doar o smecherie politica prin care sa spui asta e, nu mai avem ce face pana la anul, ii lasam pe ceilalti sa guverneze", a spus Victor Ponta, in debutul dezbaterilor asupra motiunii de cenzura.

Premierul i-a criticat pe initiatori ca "starnesc confuzie" cu privire la demersul lor, deoarece motiunea de cenzura nu contine niciun fel de critica la adresa Guvernului si a activitatii Cabinetului. Mai mult, Ponta le-a transmis parlamentarilor un citat din presedintele Klaus Iohannis din cadrul discursului sau in fata investitorilor americani, in care lauda situatia economica a Romaniei.

"Vreau sa va dau un citat de ieri, cu care sunt cu totul de acord si sunt convins ca si colegii de la PNL-PDL nu pot sa-l contrazica. «Economia Romaniei beneficiaza de avantaje importante, crestere economica sustinuta, stabilitate financiara si monetara, datorie publica redusa, forta de munca bine pregatita, numeroase resurse. Reprezinta un element de stabilitate pentru intreaga regiune», a spus ieri presedintele Iohannis investitorilor americani. Asa este. Si din acest motiv trebuie sa continuam in aceasta directie pe care o prezentam cu totii partenerilor internationali", a spus Ponta, in aplauzele parlamentarilor puterii.

Victor Ponta le-a mai spus liberalilor ca, in aprilie 2012, cand USL a prezentat in fata Parlamentului motiunea de cenzura care a daramat Guvernul condus de Mihai Razvan Ungureanu, a venit cu un program de guvernare si o lista de ministri, facand astfel demersul lor credibil. "Astazi, evident ca nu exista asa ceva, nu exista o alternativa la actualul Guvern", a sustinut premierul, care a adus in discutie si un sondaj potrivit caruia peste jumatate dintre romani ar dori ca actualul Cabinet sa guverneze in continuare.

Nu in ultimul rand, Ponta i-a ironizat pe liberali ca nu au adus vorba, in textul motiunii, despre pensii si salarii, el aratand ca printre semnatari sunt si "fostii pedelisti care au distrus Romania in perioada 2010-2012". "Ar fi ca si cum ai vorbi de franghie in casa spanzuratului", a mai spus prim-ministrul.

In ceea ce priveste criticile din motiune potrivit carora Victor Ponta nu ar trebui sa conduca Guvernul din cauza dosarului sau, premierul a atras atentia ca exista si in sala senatori si deputati ai PNL care sunt fie trimisti in judecata, fie condamnati. "Daca vorbiti de principii pentru altii, ar trebui sa le aplicati si dumneavoastra. (...) Daca sustineti un lucru, sa-l sustineti pana la capat", a spus Ponta, raspunzand "lectiilor de moralitate" ale liberalilor.

UPDATE 10:30 - Sedinta Parlamentului in care se dezbate motiunea de cenzura a inceput

Sedinta Parlamentului in care urmeaza sa se dezbata motiunea de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului Ponta a inceput, marti, in prezenta a 309 parlamentari.

Sedinta este condusa de presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu si Valeriu Zgonea.

Textul motiunii este citit, la ora transmiterii acestei stiri, de liderul grupului parlamentar PNL din Camera Deputatilor, Eugen Nicolaescu.

UPDATE 10:20 - Dragnea: Suntem prezenti la motiune, dar nu votam

Presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, marti, dupa sedinta grupurilor parlamentare ale coalitiei, ca parlamentarii PSD vor fi prezenti in sala la dezbaterea motiunii de cenzura a PNL, dar nu voteaza, aratand ca cei care au facut acest demers trebuie sa-si aduca oamenii la vot.

Mai multe informatii, AICI.

UPDATE 10:14 - Mitingul PNL din Parcul Izvor a inceput, in ploaie, cu discursuri ale unor lideri liberali

Mitingul organizat de PNL in ziua dezbaterii in Parlament a motiunii de cenzura impotriva Guvernului Ponta a inceput, marti, in Parcul Izvor, cu discursuri ale unor lideri liberali, intre care Cristian Busoi, Teodor Atanasiu, participantii purtand pancarte cu mesaje precum "Alege Romania, nu Ponta".

Manifestatia se desfasoara in conditii de ploaie, majoritatea participantilor purtand umbrele.

Participantii la mitingul PNL poarta pancarte pe care se pot citi mesaje precum "Ponta ≠ inters national", "Alege Romania, nu Ponta", "Premier mincinos", "Parlamentari, nu fiti oile lui Ponta".

De pe scena amenajata la aceasta manifestatie au luat cuvantul, pana la ora transmiterii acestei stiri, mai multi lideri PNL, intre care Cristian Busoi, Teodor Atanasiu, Anca Boagiu.

Acestia le-au multumit oamenilor ca au venit la miting pe aceasta vreme ploaiasa si au aratat ca este "o premiera in istoria UE ca un premier trimis in judecata sa nu-si dea demisia".

"Oamenii care il sustin pe Ponta sunt reprezentanti ai interesului antinational", a sustinut Boagiu.

Motiunea de cenzura a PNL- "Alege intre Romania si Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta" este semnata de 180 de parlamentari ai opozitiei, insa, pentru adoptarea ei si, implicit, pentru demiterea Guvernului este nevoie de voturile a jumatate plus unu din numarul total al parlamentarilor, adica 276 voturi. Chiar daca toti parlamentarii liberali sunt prezenti si voteaza, ar mai fi nevoie de alte 100 de voturi. Doar UDMR si PMP au anuntat ca sustin demersul PNL, insa voturile lor sunt insuficiente.

Astfel, cei care vor sustine motiunea de cenzura sunt 176 de parlamentari liberali, 25 parlamentari UDMR si cativa de la grupul democrat popular si neafiliati, in total fiind putin peste 200.

Pe de alta parte, actuala coalitie guvernamentala este solidara cu premierul Victor Ponta, UNPR afirmand ca ramane alaturi de acesta. Concret, Cabinetul Ponta este sustinut de 197 parlamentari ai PSD, 63 ai UNPR, 37 ai ALDE, la care se adauga cei 17 deputati de la minoritatile nationale altele decat cea maghiara care, de regula, voteaza cu Guverrnul, deci, in total, peste 300 de parlamentari.

Liberalii au admis ca sansele ca motiunea de cenzura sa treaca sunt mici, demersul Opozitiei, initiat imediat dupa trimiterea in judecata a premierului Victor Ponta pentru fapte de coruptie, fiind mai curand unul simbolic. De altfel, in 25 de ani, doar doua motiuni de cenzura au fost adoptate de Parlament: este vorba despre motiunea initiata impotriva Cabinetului Emil Boc, in octombrie 2009 (in pragul alegerilor prezidentiale, cand PNL si PSD au facut front comun) si cea impotriva Cabinetului Mihai Razvan Ungureanu, adoptata in aprilie 2012, tot prin votul PNL si PSD, si urmata de desemnarea lui Victor Ponta premier.

Desi aritmetica parlamentara nu este in masura sa ofere emotii Guvernului, totusi partidele din coalitia majoritara au decis ca doar cativa parlamentari ai puterii sa fie prezenti in sala, iar la vot sa stea in banci, presedintele PSD Liviu Dragnea anuntand, dupa sedinta coalitiei, ca vor asigura cvorumul de sedinta, dar nu vor vota, votul fiind secret cu bile.

La randul lor, liderii liberali si-au mobilizat parlamentarii sa fie prezenti la motiunea de cenzura pentru ca se asteapta ca toti cei de la putere sa stea in banci la vot si sa nu participe la discursuri.

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a spus, luni, la sedinta grupurilor reunite ale parlamentarilor liberali, ca nu crede ca parlamentarii puterii vor fi lasati sa voteze motiunea si vor fi umiliti de "doi lideri care au probleme cu legea".

Citeste si: Gorghiu despre motiune: Mingea e in terenul domnilor Oprea, Tariceanu si Dragnea

Liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu, i-a avertizat, la randul sau, pe parlamentarii liberali sa nu lipseasca de la dezbaterea motiunii, deoarece trebuie sa asigure cvorumul de sedinta.

"Am sa va rog pe toti colegii parlamentari, la ora 10 fara 5 sa semnati condica, pentru ca va imaginati ca se va face apel la cvorum. Din informatiile pe care le am, cei de la PSD vor veni numai cativa in sala, asa ca cvorumul va fi la limita si noi vom fi cei care il asiguram. Este posibil ca cei de la coalitie sa nu ia cuvantul deloc si, in aceasta situatie, timpul de dezbatere a motiunii va fi redus si, ca atare, prezenta permamenta in sala este obligatorie, pentru ca poate fi mult mai repede votul pe motiune", a adaugat Nicolaescu.

In paralel, liberalii organizeaza un miting in Parcul Izvor, de langa Palatul Parlamentului, la care se asteapta sa participe peste 10.000 de oameni.

Mitingul va incepe la 9.30 cu discursurile in Parcul Izvor ale celor doi copresedinti ai PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, iar parlamentarii liberali vor participa pana la ora 10.00 cand vor trebui sa fie prezenti in plenul Parlamentului la dezbaterea motiunii.

“Isi permite Romania sa fie reprezentata la nivel de prim-ministru de un inculpat trimis in judecata? Cetateni, politicieni, ne mai permitem sa toleram minciuna, coruptia si impostura actualului prim-ministru? Sunt intrebari la care trebuie sa raspundem acum! Cei mai multi concetateni au facut-o deja, au semnat pentru demiterea lui Victor Ponta, in sondajele de opinie isi exprima nemultumirea fata de un asemenea premier, dupa ce l-au respins la prezidentiale. Partidul National Liberal a decis sa depuna, de indata, aceasta motiune de cenzura impotriva Guvernului pentru ca situatia actuala, cu un premier trimis in judecata, compromite o natiune intreaga. In orice alta tara din UE premierul si-ar fi dat demisia in momentul urmator inceperii urmaririi penale, adica acum mai bine de trei luni de zile", se arata in textul motiunii de cenzura.

Ultima motiune de cenzura depusa de PNL impotriva Guvernului- "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!"- a fost dezbatuta in 12 iunie. Motiunea a fost respinsa, fiind inregistrate 194 de voturi "pentru", fata de 278 necesare pentru adoptare, alte 13 voturi fiind "impotriva", iar 7 anulate. In total, in actuala legislatura, ca urmare a ruperii USL si modificarii majoritatii parlamentare, au fost depuse trei motiuni de cenzura impotriva Cabinetului Ponta, cea dezbatuta marti fiind a patra.

Citeste si: Gorghiu, despre mitingul din Parcul Izvor: Vor fi 10.000 oameni, bucuresteni si parlamentari liberali Citeste si: Kelemen, despre motiune: UDMR se va comporta ca o formatiune politica de opozitie "aproape sigur"

 


(691 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

Video MOTIUNEA DE CENZURA impotriva lui Ponta, RESPINSA in Parlament. Principalele DECLARATII din timpul dezbaterii - FOTO, VIDEO | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5837287902832 seconds.