Miercuri, 22 Aprilie 2015 - 05:29 AM Aleg.RO: Kelemen Hunor despre sesizarea Inspectiei Judiciare in cazul sau

Publicat de: ---

Cotidianul

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat luni seara ca nu a afectat independenta justitiei prin declaratiile sale de la Congresul UDMR unde le-a luat apararea lui Marko Attila si Nagy Zolt, ultimul aflat in inchisoare .

Judecatorul Horatius Dumbrava, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspectia Judiciara in acest caz.

„Nu comentez nici sesizarea, nici ce va spune Inspectia Judiciara. Nu am afectat in nici un fel independenta justitiei, mersul justitiei si respect de fiecare data deciziile definitive, deci nu pun sub semnul intrebarii decizia propriu-zisa. Inspectia Judiciara va spune ce are de spus si alte comentarii nu am cum sa fac si n-am de ce sa fac”, a declarat Kelemen Hunor la Digi24.

El si-a explicat pozitia de la congresul UDMR din weekend, atunci cand i-a aparat pe Marko Attila si Zsolt Nagy:

„Nu comentam deciziile definitive care sunt puse in aplicare, dar asta nu inseamna ca nu suntem solidari cu colegii si nu putem sa avem o parere intr-o societate deschisa, democratica; nu inseamna ca nu respect deciziile definitive, care sunt puse si in aplicare. Eu pot sa-i consider nevinovati, asta-i parerea mea personala, ceea ce e important e ca o decizie definitiva este pusa in aplicare si punctul meu de vedere nu schimba in niciun fel mersul justitiei si nu afecteaza in independenta justitiei. Magistratii sunt oameni onesti, sunt oameni curajosi si nu sunt influentati prin declaratiile politice. Nu stiu de ce suntem nervosi. Si judecatorii, si politicienii sunt oameni care mai gresesc sau ar putea sa greseasca. Asta nu inseamna ca deciziile nu trebuie respectate”, a insistat Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor l-a aparat la Congresul UDMR pe fostul ministru Nagy Zsolt, condamnat definitiv la patru ani de inchisoare.

" Nagy Zsolt este nevinovat si a fost totusi incarcerat. Trebuie sa fim solidari cu el si sa transformam justitia intr-o institutie care nu permite astfel de procese inechitabile. Te sustinem Zsolt! Speram ca vei fi liber in curand ! Daca nu vom fi capabili sa explicam acest lucru, nu vom fi capabili sa luptam pentru dreptatea noastra, iar aceasta situatie va conduce la o deceptie uriasa in randul alegatorilor careia ii vom cadea victima si noi”, a spus presedintele UDMR, citat de B1 TV.

Tot la Congresul UDMR, Hunor a tinut sa transmita un mesaj de solidaritate si fata de fostul deputat UDMR Marko Attila care sta in Ungaria de cand are probleme cu justitia din Romania.

"Sa fie clar, credem in continuare in nevinovatia lui Marko Attila si suntem intru totul solidari cu el. Marko Attila si-a desfasurat activitatea ani la randul in interesul comunitatii maghiare", a declarat acesta.


(149 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Kelemen Hunor despre sesizarea Inspectiei Judiciare in cazul sau | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31043219566345 seconds.