Vineri, 17 Aprilie 2015 - 05:28 AM Aleg.RO: Europarlamentarii PSD cer inlocuirea unui canal de stiri romanesc din circuitul intern al Parlamentului European

Publicat de: ---

Gândul Foto: Publimedia

Tweet 0 Comenteaza 0 Email Adresa de e-mail la care vrei sa primesti STIREA atunci cand se intampla Aboneaza-te

15 europarlamentari PSD, sustinuti de independentul Mircea Diaconu si de liberala Norica Nicolai, au semnat o petitie prin care solicita inlocuirea postului de stiri Realitatea TV cu Antena 3, in circuitul tv intern din Parlamentul European, conform unui document publicat de europarlamentarul Cristian Preda (independent, fost PMP), pe contul de Facebook .

Foto: Cristian Preda // Facebook.

Dintre semnaturi lipseste cea a eurodeputatului PSD Catalin Ivan. O a 18-a semnatura este taiata, numele neregasindu-se in randul europarlamentarilor romani.

Eurodeputatii romani au dreptul la doua canale tv romanesti in acest circuit tv intern, iar acestea sunt in prezent Realitatea TV si TVR International, conform lui Cristian Preda.

UPDATE 16.50 Conform eurodeputatului PDL Marian-Jean Marinescu, grupul PSD din Parlamentul European a cerut suplimentarea listei de canale tv romanesti cu postul Antena 3, iar daca nu este posibil, inlocuirea postului Realitatea TV cu Antena 3. Cererea prezentata de Marinescu este semnata desocial-democratii Ioan Mircea Pascu si de Viorica Dancila.

„Eurodeputatii socialisti au trimis o solicitare catre chestorul Parlamentului European, fara sa consulte intrega delegatie a Romaniei, in care solicita adaugarea televiziunii Antena 3 printre televiziunile acreditate in PE. De asemenea ei cer ca Antena 3 sa inlocuiasca Realitatea Tv, tinand cont ca PE permite acreditarea a doar doua televiziuni. Atat eu, cat si colegii din PPE nu sustinem aceasta initiativa si vom lua masuri”, scrie Marinescu pe contul sau de Facebook.

UPDATE 18.25 "Un asemenea demers nu se poate face fara consultarea tuturor eurodeputatilor romani. Fiecare actioneaza in functie de nivelul de educatie politica pe care il are. Am trimis imediat o solicitare chestorului in care am cerut oprirea acestei proceduri. O astfel de decizie nu poate fi luata fara acordul PPE. Noi nu am fost intrebati. Momentan procedura a fost suspendata, urmand ca luni sa depunem documente oficiale prin care vom cere ca lucrurile sa ramana exact asa cum sunt acum", a declarat eurodeputatul PNL Marian Jean Marinescu, intr-un comunicat de presa.

"Realitatea TV este o televiziune de stiri neutra. Antena 3 are afinitati politice declarate. De aceea, consider demersul colegilor deputati socialisti lipsit de fair play. I-am explicat acest lucru si domnului chestor", a declarat si Theodor Stolojan (PNL).

Citeste si HARTA INFLUENTEI IN EUROPA. Romania, periferia si urgenta nationala: „Avem nevoie de 5.000 de romani la Bruxelles si 25.000 de experti acasa” Citeste si Justitia romana in Europa, contra Grapini si „Frantuliche” Citeste si Statul european care tocmai a interzis SOMAJUL. Ce se intampla daca nu respecti „legea parazitilor sociali”


(69 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Europarlamentarii PSD cer inlocuirea unui canal de stiri romanesc din circuitul intern al Parlamentului European | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29276299476624 seconds.