Vineri, 17 Aprilie 2015 - 05:28 AM Aleg.RO: Quintus: Daca se legifereaza legea pensiilor speciale, eu refuz

Publicat de: ---

romanialibera Presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, care a avut trei mandate de parlamentar, spune ca ar refuza o pensie speciala, daca ea ar fi instituita, considerand ca parlamentarii care vor pensii mai mari ar trebui sa contribuie, pe perioada mandatului, la fondul de pensii, relateaza Mediafax . 

"Am avut trei mandate in Parlament si as fi fost unul dintre principalii beneficiari ai acestor pensii speciale. Eu am spus ca, daca s-ar legifera acest lucru, eu o refuz si nu primesc o asemenea pensie, pentru ca am o indemnizatie de 340 de lei ca veteran de razboi si general al Armatei Romane, punandu-mi viata in pericol in tot timpul razboiului, iar in Parlament nu mi-am pus viata in pericol, am muncit ca oricare altul si sunt de parere ca parlamentarii, daca doresc sa-si imbunatateasca pensia, sa faca ce am facut eu: am contribuit la pensie in cei 12 ani cat am fost parlamentar si mi s-a majorat pensia, am o pensie de 1.400 de lei pe contributia mea. Sunt adeptul pensiilor la care pensionarii indreptatiti au contribuit la fondul acesta de pensii", a afirmat Mircea Ionescu Quintus.

Cite?te ?i: Pensiile speciale, legate de performan?a Parlamentului

Presedintele de onoare al PNL a adaugat ca parlamentarii care au avut initiativa privind pensia speciala ar fi trebuit sa se gandeasca mai intai la veteranii de razboi, nu la ei insisi.

"Ar fi bine ca parlamentarii care initiaza o asemenea idee de imbunatatire a vietii lor sa se gandeasca in primul rand la veteranii care mai traiesc si care si-au riscat viata pentru demnitatea si libertatea noastra", a spus Mircea Ionescu Quintus.

Liderul liberal a adaugat ca PNL a decis in unanimitate ca, daca proiectul contine semnaturi ale unor parlamentari liberali, sa le ceara sa-si retraga semnaturile.

"Partidul National Liberal nu sustine aceasta exceptie de la regula, pentru ca amendamentul acela care e pe buzele tuturor, ?nimeni nu e mai presus de lege?, nu poate fi incalcat. Prin urmare, sunt de parere ca parlamentarii trebuie sa-si majoreze pensia in masura in care contribuie pe perioada mandatului la fondul de pensii", a sustinut Mircea Ionescu Quintus.

Propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.96/2006 privind Statutul deputatilor si senatorilor, care prevede pensiile speciale ale parlamentarilor, a fost depusa joi la Camera Deputatilor si este semnata de 255 de deputati si senatori.

Potrivit proiectului, deputatii si senatorii vor avea dreptul dupa exercitarea mandatului, la cerere, la implinirea varstei standard, la o indemnizatie lunara pentru activitatea de parlamentar, de indemnizatie urmand sa beneficieze doar cei care nu mai au calitatea de parlamentar.

Calculul acestei pensii se va face prin inmultirea 0,55% din indemnizatia bruta lunara de parlamentar cu numarul mandatelor, iar pensia se va actualiza ori de cate ori se va majora sau indexa indemnizatia parlamentarilor si se va cumula cu orice tip de pensie din sistemul public de pensii.

Cite?te ?i: PNL spune ca NU vrea pensii speciale pentru parlamentari. 23 de liberali AU SEMNAT proiectul de lege

Conducerea PNL a decis, miercuri, ca proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari nu are girul politic al PNL, a declarat co-presedintele Alina Gorghiu, aratand ca, in masura in care vor fi semnatari liberali, se va discuta in grup si acestia vor tine cont de decizia partidului.

Initiativa este semnata de catre deputatii PNL Calimente Mihaita, Chereches Florica, Chirtes Ioan-Cristian, Costin Gheorghe, Craciunescu Grigore, Cristian Horia, Dobrinescu Traian, Gireada Dumitru-Verginel, Grecea Maria, Gudu Vasile, Horga Vasile, Iane Daniel, Laza-Matiuta Liviu, Oros Nechita-Adrian, Pardau Dumitru, Samartinean Cornel-Mircea, Scarlat George, Urcan Ionas-Florin, Varga Vasile, Zlati Radu si senatorii liberali Grapa Sebastian, Grigoras Viorel, Iliescu Lucian.

Purtatorul de cuvant al PNL, Ionut Stroe a declarat, joi, pentru MEDIAFAX ca liberalii nu sustin pensiile speciale pentru parlamentari si ca partidul va face efortul de a-si convinge proprii parlamentari care au semnat aceasta initiativa, adaugand ca spera sa nu fie pusi in situatia unor sanctiuni.

Castiga un card cadou cu 2000 de lei pe el! comenteaza /* (c)


(149 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
România Liberă

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa România Liberă:

Quintus: Daca se legifereaza legea pensiilor speciale, eu refuz | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28524708747864 seconds.