Joi, 16 Aprilie 2015 - 05:26 AM Aleg.RO: "ANAF-ul le face intreprinzatorilor romani tot felul de mizerii"

Publicat de: ---

Cotidianul

Deputatul Theodor Paleologu caracterizeaza comportamentul ANAF drept unul catastrofal si imoral, sustinand ca Fiscul "le face intreprinzatorilor romani tot felul de mizerii" . În opinia sa, controalele ANAF sunt "contraproductive". Parlamentarul se plange de asemenea ca a fost nevoit sa mearga la "nu stiu cate autoritati", pentru a-si inregistra casa de marcat.

"Trebuie sa ne intrebam care este rostul ANAF-ului? Este de a colecta, sigur ca da, impozitele, dar ca sa colectezi impozite, trebuie sa ai ce colecta, iar ca sa ai ce colecta, trebuie ca economia sa mearga, nu sa inchizi intreprinderi. Este total contraproductiv, este contrar scopului pentru care a fost creat ANAF-ul. Mai mult, eu cred ca autoritatile statului trebuie sa aiba un rol de consiliere si de ajutor, nu sa puna piedici pentru fiecare antreprenor", a declarat Paleologu pentru RFI.

Deputatul vine cu un exemplu personal: "Nu va ascund ca uite, chiar in ca zul scolii pe care o fac la mine acasa, eu nu ma ocup direct de problemele astea, dar administratorul scolii a trebuit sa se duca la nu stiu cate autoritati, ca sa ne fie inregistrata casa de marcat. Asa ceva este absolut monstruos, sa te duci la patru-cinci autoritati, esti trimis dintr-un loc in altul, cu termene foarte scurte, daca nu faci totul in 24 de ore sau in 48 de ore, trebuie reluata toata procedura. Or mie mi se pare ca asemenea comportamente ale autoritatilor statului sunt absolut catastrofale si inadmisibile, sunt si imorale si contraproductive din punct de vedere economic".

Theodor Paleologu considera ca "ANAF-ul le face intreprinzatorilor romani tot felul de mizerii, de parca ar fi potera de pe vremea fanariotilor". "Fiscalismul actual e mult mai dur decat fiscalismul de pe vremea respectiva (...). Reglementarile aberante cu care se confrunta intreprinzatorii genereaza in mod fatal neregularitati. Cand ti se cer tot felul de lucruri, pe care e imposibil sa le faci, sigur ca esti in neregula. Sunt tot felul de reglementari care nu exista decat in Romania si mereu ni se spune ca asa ne cere Europa. Fals, minciuna, manipulare si propaganda nerusinata!", a mai sustinut deputatul.


(113 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

"ANAF-ul le face intreprinzatorilor romani tot felul de mizerii" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29534983634949 seconds.