Joi, 02 Aprilie 2015 - 05:35 AM Aleg.RO: Proiect privind demiterea presedintelui CNA

Publicat de: ---

Cotidianul

Parlamentarii Georgica Severin si Gigel Stirbu, presedintii Comisiilor de cultura, au realizat un proiect de modificare a Legii audiovizualului, astfel incat Parlamentul sa poata demite presedintele CNA, in contextul in care mai multi parlamentari au cerut demisia Laurei Georgescu de la sefia CNA, transmite Mediafax in pagina electronica .

Proiectul a fost depus, marti, la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor si prevede modificarea articolului 20 din actuala Lege a audiovizualului, in sensul in care se introduc mai multe alineate: "Respingerea de catre Parlament a raportului anual de activitate (al Consiliului National al Audiovizualului, n.r.) atrage, de drept, demiterea din functie a presedintelui Consiliului".

În aceasta situatie, "Parlamentul va numi un nou presedinte al Consiliului, pentru restul de mandat al fostului presedinte", iar "fostul presedinte demis nu mai poate fi reales in functie pana la expirarea mandatului". În prezent, Legea audiovizualului nu prevede posibilitatea demiterii presedintelui CNA, insa prevede ca CNA trebuie sa depuna un raport anual de activitate si executia bugetara. Acest raport trebuie depus la Parlament pana la data de 15 aprilie a fiecarui an.


(201 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Proiect privind demiterea presedintelui CNA | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33057022094727 seconds.