Joi, 02 Aprilie 2015 - 05:35 AM Aleg.RO: Liberalii cer demisia lui Calin Popescu Tariceanu, dupa votul in cazul Dan Sova

Publicat de: ---

AMOS News

Liberalii ii cer demisia presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu, pentru ca impreuna cu PSD l-ar fi scapat pe senatorul Dan Sova de arest .  Cum nu au majoritate sa il schimbe din functie, senatorii liberali ii cer sa plece de bunavoie. Demersul lor a provocat agitatie in sedinta plenului in care urma sa se discute cererea de arestare a lui Darius Valcov.

Senatorii liberali sustin ca la votul privind arestarea lui Dan Sova, seful Senatului, in calitate de presedinte de sedinta, a invocat intentionat doua legi care l-au favorizat pe senatorul PSD. Este vorba despre Regulamentul Senatului si Statutul Deputatilor si Senatorilor. Acestea spun ca arestarea parlamenatarilor se decide cu votul a jumatate plus unu din totalul senatorilor.

Marti,  in cateva ore, senatorii au modificat Regulamentul, iar acum arestarea unui senator se decide cu mai putine voturi. Desi Statutul senatorilor si deputatilor cere, in continuare, o majoritate calificata. Parlamentarii nu au mai reusit sa modifice si aceasta lege.

Liberalii incearca de ceva vreme sa schimbe majoritatate la Senat si sa il dea jos pe Tariceanu, dar nu au suficiente voturi.

Azi, un senator independent s-a inscris in PSD.


(198 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Liberalii cer demisia lui Calin Popescu Tariceanu, dupa votul in cazul Dan Sova | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.36977100372314 seconds.