Miercuri, 01 Aprilie 2015 - 05:37 AM Aleg.RO: Presa de la Chisinau: Sergiu Lucinschi, una dintre cele mai odioase figuri ale Moldovei anilor ’90

Publicat de: ---

Cotidianul

"Serghei Lucinschi, una dintre cele mai odioase figuri ale Moldovei anilor ’90, cand pensiile se plateau in calosi si sapun, iar cei 350 de lei salariu pe care-i aveau profesorii nu veneau cu lunile, a fost ridicat aseara de procurorii DNA", scrie Alex Cozer, preluat de Independent .md si de Jurnal.md.

"Fiul mai mare al fostului presedinte Petru Lucinschi, Serghei se lauda in acei ani ca este stapan pe 4 milioane de sclavi. Întrebati-i pe politicienii acelor vremuri si o sa va confirme aceste lucruri. Si nu exagera cu nimic individul, pentru ca in timp ce el isi permitea sa aiba un garaj cu zeci de masini de lux, eu, la fel ca alte sute de mii de copii, puteam sa-mi permit sa mananc inghetata maximum de 2-3 ori pe an.

Aseara acest individ a fost arestat. S-a intamplat la Bucuresti. A fost ridicat de catre procurorii DNA chiar din vila sa de lux din Voluntari. Voluntarii, pentru Bucuresti, sunt un fel de Schinoasa pentru Chisinau. Doar ca, spre deosebire de cartierul de lux din Chisinau, Voluntariul deja e parasit cam de 20% din populatie. Mare parte din fostii locatari sunt prin puscarii sau aresturi.

Potrivit procurorilor romani, fostul stapan peste 4 milioane de sclavi este implicat intr-un dosar de trafic de influenta si santaj. Oricat de ironic ar suna, la mijloc e vorba tot de-un 4 – ar fi pretins 4 milioane de euro pentru a facilita niste tranzactii dubioase.

El si-a petrecut in arest noaptea trecuta, urmand sa fie dus in fata instantei pentru a i se decide soarta de mai departe. Se vede ca cei de peste Prut si-au invatat lectia cu Guma, criminalul condamnat in Romania si protejat la Chisinau, unde se plimba cu un Mercedes care costa cam cat ar castiga un dascal din salarii intr-o suta de ani.Totusi, vedeti cum se intampla in viata aceasta. A fost nevoie de vreo 20 de ani dupa dezmatul pe care acest fecior de presedinte si l-a permis in Moldova, ca sa fie arestat. Si intr-o alta tara. O alta tara pentru el si tatal sau, niste romanofobi atroce.

Ghinionul sau a fost ca s-a stabilit in Romania. Acolo unde legea deja functioneaza, iar indivizii ca el ajung sa plateasca mai devreme sau mai tarziu.

Între timp, in partea asta a Prutului, fratele sau, ditamai mogulul media, care serveste cu stoicism Kremlinul indobitocind zi de zi moldovenii cu NTV-ul pe care-l patroneaza, sta in Parlament si se joaca de-a legile.Altii, chiar mai rai decat fratele sau Chiril, fura miliarde din banci, isi subjuga total institutiile statului, scurg din toate partile aceasta Moldova amarata si n-au nicio treaba. Nicio grija. Pentru ca in CNA-ul de la noi sunt baietii lor, Chetraru si Zumbreanu, iar la Procuratura pramatia de Gurin.

Fostul stapan al celor 4 milioane de sclavi moldoveni, dincolo de Prut, pentru santaj si trafic de influenta, a fost arestat imediat…

Am vazut ca multi se roaga ca DNA sa treaca Prutul. Nu fratilor, DNA-ul nu are cum sa treaca Prutul. Noi trebuie sa-l trecem, revenind acolo unde ne este locul."

Portalul Mold Street precizeaza ca in perioada 1990 – 2000 Sergiu Lucinschi a detinut mai multe afaceri in Federatia Rusa in domeniul comertului si constructiilor. În 2011 s-a mutat in Romania unde a preluat compania Genesisi International, controlata de familia Lucinschi prin intermediul firmelor Stipula Financial Inc si IPA International Project Agency Establishment.

Fratele lui Sergiu Lucinschi, Chiril, este deputat din partea PLDM, cel mai important partid din coalitia de guvernarea pro-occidentala, dars sustinuta de Partidul Comunistilor. Publicatia Flux scria in urma cu aproape un an ca liberal-democratul Chiril Lucinschi este proprietarul postului de televiziune TV7, care are un contract incheiat de retransmitere a postului rusesc NTV, controlat de Gazprom. Acesta a obtinut in 2013 venituri de peste un milion 800 de mii de lei, fiind astfel, pe locul doi in topul parlamentarilor cu cele mai mari profituri. Potrivit declaratiei de avere a legislativului, cea mai mare parte din veniturile acestuia, peste un milion 700 de mii de lei, provin din dividendele obtinute de la compania de publicitate moldo-rusa Alcasar Media Services SRL.


(131 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Presa de la Chisinau: Sergiu Lucinschi, una dintre cele mai odioase figuri ale Moldovei anilor ’90 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33413505554199 seconds.