Miercuri, 01 Aprilie 2015 - 05:37 AM Aleg.RO: Batalia pentru Dan Sova sau pentru rasturnarea guvernului Ponta?

Publicat de: ---

Cotidianul

Nu e zi de la Dumnezeu ca Victor Ponta sa nu scoata Romania din pepeni . Victor Ponta s-a specializat ca purtator de cuvant al lui Victor Ponta si vorbeste necontenit. Dar intotdeauna enervant, provocator, artagos, smucit. Orice zice, parca trage doi pumni sau trei vorbe intre ochi. Copie la indigo a fost si Dan Sova. Probabil ca s-au contaminat unul de la celalalt. Orice propozitie schimbata cu cei din preajma devine prilej de artag. De-asta, cei doi si gasca lor formata in studentie in loc sa starneasca valuri de simpatie nu provoaca decat intifade verbale.

Sa vina reactia nervoasa a strazii, a opozitiei si a societatii civile doar de la prezenta enervanta a celor doi? Ma tem ca explicatia busculadei politice provocate de votul pentru arestarea lui Dan Sova are si alte cauze. Doua zile de la incidentul din Senat (unde incuviintarea arestarii lui Dan Sova a picat), toata lumea a intrat in priza de parca ar fi planuit debarcarea guvernului. Ici colo, oamenii au iesit in strada, opozitia si trompetistii ei consacrati au inceput sa strige ”alegeri anticipate” iar moderatorii de serviciu au inceput sa urle. Adevarul este ca in aceste zile am vazut cum o duduie, o replica blonda a ciocanitorii Woody, din holul Parlamentului foloseste cuvintele ca un picamer si ciuruie cu isteria ei orice incercare de a incropi o explicatie. În fapt, cu amenintari de genul meciurilor de fotbal se vorbeste de pe micul ecran in mai toate emisiunile de seara. Politicienii se aleg cu suturi si scatoalce, cu injuraturi si cu puneri la punct cum n-am mai vazut de mult. Adevarul este ca vocea de matase a Alinei Gorghiu nu tine loc de tunet al opozitiei. Si nici prunele ascunse sub limba de Catalin Predoiu nu tintesc ca gloantele inamicului. Tot ce seamana a opozitie sunt aceste urlete ale moderatorilor din emisiunile de seara. Ei sunt vitejii natiei, ei tin baricada, ei vor sa comande desfasurarea ostilitatilor din parlament.

În toate aceste zile isterice, nimeni n-a mai avut ragazul sa citeasca adresa de la Ministerul Justitiei catre Senatul Romaniei. Degeaba am publicat-o joi seara pe cotidianul.ro. Geaba se vedea scris negru pe alb, redactat de minti cu pretentii juridice, ca Senatul trebuie sa voteze in virtutea art. 172 din Regulamentul Senatului. Adica incuviintarea cu majoritate calificata. Dupa mintea multora, incuviintarea arestarii lui Dan Sova trebuia data doar pentru ca este enervant, face parte din PSD si umbla ca un catel in preajma lui Victor Ponta. În virtutea Statutului si Regulamentului in vigoare, tot din prostia oamenilor politici (dar nu neaparat a celor incriminati in cazul Sova) a ramas in picioare prevederea cu majoritatea calificata. Si conform Regulamentului si Statutului, votul din Senat a fost cum nu se poate mai corect chiar daca, moral, el poate fi socotit nedrept. Dan Sova o merita cu varf si indesat pentru afacerile sale din Gorj, pentru obrazniciile sale, pentru rateul de la Ministerul Marilor Proiecte, pentru atatea altele. Dar numai cu probe si cu acuzatii fundamentate! Nu cu mitinguri, nu cu fluieraturi, nu cu presiuni pe strada sau pe Facebook!Pornind numai de la judecati morale, strada si presa au impins lucrurile prea departe. Ne-am apropiat de un soi de isterie in care postacii si mitingistii, plus patru-cinci papitoi vor sa dirijeze Senatul si Camera Deputatilor. Asa arata lucrurile. Ca fortele din spatele scenei (cei care vor sa darame cu orice pret guvernul Ponta) sunt mai multe, mai mari si mai bine orchestrate nu incape nici o indoiala. Vin vremuri grele si marii jucatori nu au timp de prea multe exercitii democratice. Ce vedeti acum este doar continuarea tentativei de a duce viata politica spre un nou guvern, ”guvernul meu”, guvernul care sa execute ordine fara prea multe negocieri. Parerea mea este ca tot acest joc de culise face mult zgomot, dar nu produce mare lucru. Nici idei, nici solutii si nici demolari. Dupa cum nu tine nici aceasta partitura a opozitiei. Mi se pare chitaita, carpita si neconvingatoare, cu aceleasi pacate ca si PSD-ul sau UNPR-ul.

Sa revenim la scandalul votului din Senat. Marele PNL, in loc sa initieze un demers de modificare a articolelor de pomina, prin trupa condusa de Alina Gorghiu, a inceput sa urle ”comunistii! coruptii!”, iar avocatul raposatului Patriciu, cel care a facut din Alina Bica steaua neagra a zilelor noastre, Catalin Predoiu, sa strige ”rusii, rusii, oamenii rusilor!”. Cu trombonul amplificat la maximum, Predoiu se indreapta vertiginos spre adevaratele sale dimensiuni, aflate langa genunchiul broastei. În loc sa ne limpezim pe o directie, ne pierdem in doua sute!

Pe scurt: nici guvernul Ponta n-are argumente sa ramana, dar nici guvernul PNL sa preia comanda! Slabiciunile sunt aceleasi. S-ar invarti aceeasi lume fara sa se schimbe nimic! Ar fi un soi de ”punct si de la capat” cu oameni de aceeasi factura si cu aceleasi apucaturi.

Post scriptum: Pentru ca multi dintre cititori nu cred pana nu vad, adaug acestui articol si facsimilul adresei de la Ministerul Justitiei catre Senat in care se vede negru pe alb ca lucrurile au fost legale si ca multi dintre cei care au strigat hotii erau la originea incurcaturii. Si facsimilul, si articolul Traian Basescu si 5 judecatori CCR sunt la baza "scandalului Sova" aparut pe site-ul cotidianul.ro.


(106 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Batalia pentru Dan Sova sau pentru rasturnarea guvernului Ponta? | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.33454895019531 seconds.