Miercuri, 01 Aprilie 2015 - 05:37 AM Aleg.RO: Alin Antochi: "Trebuie evaluat impactul legii falimentului personal asupra sistemului financiar"

Publicat de: ---

Bursa      Ministerul Justitiei a solicitat, in cadrul dezbaterilor proiectului de lege privind insolventa persoanelor fizice, evaluarea volumului de cauze de acest tip, care pot fi in competenta instantelor, ne-a declarat secretarul de stat Alin Antochi, prezent, ieri, la a doua editie a Conferintei "Codul Insolventei", organizata de ziarul BURSA in parteneriat cu Institutul National pentru Pregatirea Practicienilor in Insolventa (INPPI) .
     Domnia sa ne-a precizat: "Ministerul doreste identificarea unor solutii legislative de echilibru din aceasta perspectiva, intre celeritatea care trebuie sa guverneze acest tip de procedura si gradul de incarcatura al instantelor, astfel incat acestea sa fie eficiente si efective. Mai trebuie evaluat impactul asupra sistemului financiar si compatibilizarea cu politicile sociale ale statului, dar si pregatirea prealabila si corespunzatoare a specialistilor care vor fi implicati in derularea acestui tip de procedura (judecatori, functionari, profesionisti ai dreptului)".
     Secretarul de stat in Ministerul Justitiei a amintit ca initiativa legislativa privind insolventa persoanelor fizice a fost depusa de doamna deputat Ana Birchall si de un grup de 151 de senatori si deputati. Guvernul a insusit, in punctul sau de vedere asupra acestei initiative legislative, observatiile tehnice formulate de Ministerul Justitiei, care, in esenta, au vizat aspecte legate de compatibilitatea solutiilor concepute de initiator cu legislatia nationala si impactul propunerii de reglementare asupra activitatii instantelor judecatoresti.
     Alin Antochi ne-a mai spus ca dezbaterile din Comisia juridica a Camerei Deputatilor asupra acestui proiect de lege vor fi reluate in cursul acestei saptamani, dupa ce le-a fost acordat un ragaz entitatilor si persoanelor interesate sa depuna amendamente, dar si initiatorului sa vina cu noi propuneri de solutii privind competentele de solutionare.
     * Reactii pozitive pe Codul Insolventei
     In deschiderea celei de-a doua editii a Conferintei "Codul Insolventei", domnul Antochi a declarat ca Ministerul Justitiei a primit reactii pozitive din aplicarea Codului Insolventei, care a fost adoptat in urma cu aproape un an.
     Domnia sa a adaugat: "Poate ca este devreme pentru un bilant al Codului Insolventei, dar avem primele reactii pozitive si este momentul potrivit sa aflam de la specialistii din domeniu si mediul de afaceri care sunt aspectele negative din practica, pentru a le putea corecta astfel incat sa avem o legislatie eficienta".
     Secretarul de stat a amintit ca subiectele tratate de Codul Insolventei sunt finantarea companiilor aflate in cadrul procedurii, schimbarea filosofiei de protectie a intereselor creditorilor, egalizarea regimului de deschidere a procedurii, limitarea perioadei de observatie si introducerea votului pe categorii de creditori.
     Ministerul Justitiei a demarat, recent, o campanie de informare a companiilor pe tema legislatiei de afaceri, intalniri avand loc deja in Pitesti si Ploiesti. 

 link: "Procesele penale nu trebuie sa blocheze insolventele"

 link: "Bine ar fi ca interventia statului in economie sa aiba succesul Simonei Halep"

 link: "Foarte multe insolvente sunt frauduloase"

 link: "Noul Cod al Insolventei va creste numarul afacerilor salvate prin reorganizare"

 link: "Reorganizarea judiciara permite supravietuirea unui debitor in insolventa"

 link: "Cea mai importanta masura adusa de noul Cod al Insolventei priveste vanzarea activelor"

 link: "Procedura insolventei nu are nicio legatura cu aplicarea masurilor asiguratorii"

 link: "Codul Insolventei - efecte pozitive in aplicare, dar mai necesita ajustari"

 link: "Insolventa primariilor, o rama frumoasa lipsita de continut"
 


(167 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Alin Antochi: "Trebuie evaluat impactul legii falimentului personal asupra sistemului financiar" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.34201693534851 seconds.