Miercuri, 01 Aprilie 2015 - 05:37 AM Aleg.RO: "Bine ar fi ca interventia statului in economie sa aiba succesul Simonei Halep"

Publicat de: ---

Bursa      Ar fi bine ca interventia statului in economie sa aiba succesul Simonei Halep, a apreciat judecatorul Horatius Dumbrava, membru in Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM), in deschiderea conferintei BURSA .
     Facand referire la Legea insolventei societatilor comerciale, adoptata in urma cu noua luni, domnia sa a precizat ca, desi politicienii vad reglementarile din domeniu ca pe o masura de combatere a evaziunii fiscale, profesionistii sunt de parere ca acest lucru "este discutabil".
     Judecatorii au un optimism moderat cu privire la modificarile aduse de noua Lege a insolventei persoanelor juridice, a adaugat domnul Dumbrava.
     In perioada 1 iulie 2014 (data de la care au fost aplicate noile reglementari) - 1 martie 2015, au intrat in insolventa 24.163 de companii, comparativ cu 38.106 de dosare de insolventa inregistrate in perioada 1 iulie 2013-1 martie 2014, potrivit reprezentantului CSM, care a precizat: "Nu stim daca scaderea numarului dosarelor noi de insolventa este efectul noilor reglementari, daca este rezultatul dinamicii economice sau daca firmele cu probleme deja intrasera in insolventa pana la data de 1 iulie 2014".
     Horatius Dumbrava a subliniat ca judecatorii sunt foarte aglomerati in aceasta perioada si ca, pentru rezolvarea acestei probleme, exista un proiect mai vechi de creare a unui Tribunal specializat pe insolventa, care sa contina circa 50 de judecatori in Bucuresti, intrucat aproximativ 30% din proceduri se afla pe rolul instantelor din Capitala.
     Referitor la proiectul Legii insolventei persoanelor fizice, Horatius Dumbrava subliniaza ca acesta poate constitui un real ajutor pentru debitorii care nu-si mai pot plati ratele la banci.
     Domnia sa a precizat: "Am participat activ la dezbaterea proiectului care se afla la Comisia Juridica din Camera Deputatilor si am venit cu amendamente pe aceasta initiativa. (...) Avem nevoie de o lege a insolventei persoanelor fizice, iar daca acest proiect va trece intr-o forma agreata de toti actorii implicati, va fi un ajutor semnificativ pentru cei care au dificultati in a-si achita creditele".
     Domnul Dumbrava a subliniat ca forma actuala a proiectului, initiat de deputatul PSD Ana Birchall, este mult imbunatatita fata de cea aprobata in Senat. 

 link: Alin Antochi: "Trebuie evaluat impactul legii falimentului personal asupra sistemului financiar"

 link: "Procesele penale nu trebuie sa blocheze insolventele"

 link: "Foarte multe insolvente sunt frauduloase"

 link: "Noul Cod al Insolventei va creste numarul afacerilor salvate prin reorganizare"

 link: "Reorganizarea judiciara permite supravietuirea unui debitor in insolventa"

 link: "Cea mai importanta masura adusa de noul Cod al Insolventei priveste vanzarea activelor"

 link: "Procedura insolventei nu are nicio legatura cu aplicarea masurilor asiguratorii"

 link: "Codul Insolventei - efecte pozitive in aplicare, dar mai necesita ajustari"

 link: "Insolventa primariilor, o rama frumoasa lipsita de continut"
 


(102 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

"Bine ar fi ca interventia statului in economie sa aiba succesul Simonei Halep" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.34059286117554 seconds.