Marți, 24 Februarie 2015 - 05:32 AM Aleg.RO: Victor Ponta: Nu ne vom opune, vom vota pentru Eduard Hellvig la conducerea SRI

Publicat de: ---

AMOS News

Conducerea PSD a decis sa propuna grupurilor parlamentare sustinerea lui Eduard Hellvig la conducerea SRI, a anuntat luni premierul Victor Ponta . Eduard Hellvig va fi audiat, marti, in comisiile de specialitate. Urmatorul pas va fi votul in plenul reunit al Parlamentului. Hellvig este sustinut de parlamentarii PNL, UNPR si UDMR. Grupurile parlamentare PSD decid, luni, daca il sustin. TVR News a transmis LIVE declaratii.

Presedintele PSD Victor Ponta a anuntat luni ca in sedinta BPN s-a propus ca parlamentarii partidului sa voteze pentru numirea lui Eduard Hellvig la SRI, desi ar fi preferat o persoana neangajata politic.

Victor Ponta: "Vom merge in fata grupurilor parlamentare cu urmatoarea propunere: principiul de a avea persoane nepolitice in functia institutiilor publice este unul corect. Am fi preferat ca nominalizarea sa fie facuta pentru o persoana care nu e membru PNL. Respectam propunerea dlui presedinte. Dl Hellvig este o persoana echilibrata, se poate ocupa de sarcini, nu ne opunem la numirea domniei sale, insa ne dorim o dezbatere. Vom discuta si in grupuri, nu ne vom opune, vom vota pentru dl Hellvig".

Declaratii Victor Ponta:

- Agenda parlamentara - pastram decizia de a vota pentru orice solicitare a procurorilor pentru urmarire penala, arestare si toate solicitarile justitiei si, in plus, vom solicita desemnarea celor cinci membri in comisia de revizuire a Constitutiei, altfel, Comisia este blocata. S-a retras si presedintele.

- Legile electorale - Reprezentantii nostri in Comisia pentru codul electoral vor sustine propunerile discutate si cu societatea civila, privind simplificarea inregistrarii partidelor politice, sanse egale pentru candidatii independenti si pentru cei sustinuti de partide, stabilirea unui acces cat mai facil pentru toate partidele si pentru toti candidatii independenti in sectiile de vot.

-Legea finantarii partidelor - vom sustine proiectul care este la Camera Deputatilor, un proiect care include toate recomandarile europene, care prevad o transparentizare totala a modului de finantare si in mod special a campaniilor. Ne dorim ca pe partea de finantare a activitatii obisnuite a partidelor sa fie respectate acele criterii de transparenta, iar pentru partea de campanie, sa fie finantate doar din fonduri publice si in mod egal. Sa nu mai apara in campania electorala finantari private.

-referitor la propunerea privind conducerea SRI, vom merge in fata grupurilor parlamentare cu urmatoarea propunere: pe de o parte, principiul de a avea persoane nepolitice in functia institutiilor publice este unul corect, care se refera la dezbaterea din 2014 ca toti sefii institutiilor publice sa fie nepolitici. Am fi preferat ca nominalizarea sa fie facuta pentru o persoana care nu e membru PNL. E un principiu la care tinem, respectam propunerea dlui presedinte. Dl Hellvig este o persoana echilibrata, isi poate indeplini sarcinile, nu ne opunem la numirea domniei sale, insa ne dorim o dezbatere publica pe acest principiu. Si sa stabilim daca atunci o putere politica, odata aflata in pozitia de a face nominalizari, va acoperi toate functiile din toate institutiile, sau daca este bine pentru ca in Romania, cat mai multe categorii de alegatori sa fie reprezentate. Vom discuta si in grupurile parlamentare, nu ne vom opune, vom vota pentru dl Hellvig in special pentru faptul ca am lucrat foarte bine impreuna in perioada PSD.

-prezentarea pe care dl ministru Valcov o va face referitoare la proiectul de Cod fiscal si la Codul de procedura fiscala si mai ales la strategia de reducere a fiscalitatii. Saptamana viitoare, impreuna cu dl ministru Valcov, vom prezenta Parlamentului care sunt tendintele pozitive privind incasarile suplimentare la buget care ne permit sa acoperim masura reducerii TVA si a altor taxe.

-vom reveni cu o propunere de finantare a Culturii cu 2% din incasarile de la Loteria Romana

-saptamana viitoare vom avea proiectul de alegeri de la Consiliul National, care ne ajuta sa pregatim pentru 21-23 martie Consiliul National al PSD.


(175 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Victor Ponta: Nu ne vom opune, vom vota pentru Eduard Hellvig la conducerea SRI | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29280686378479 seconds.