Marți, 24 Februarie 2015 - 05:32 AM Aleg.RO: Catalin Ivan a trimis conducerii PSD o contestatie la decizia de dizolvare a conducerii PSD Sector 1

Publicat de: ---

7plus

Potrivit unui comunicat de presa remis MEDIAFAX, europarlamentarul Catalin Ivan a remis conducerii centrale a PSD contestatia prin care demonstreaza ”caracterul abuziv al dizolvarii conducerii PSD Sector 1, Bucuresti” .

Europarlamentarul PSD contesta ”abuzul din ianuarie si cere revenirea conducerii partidului asupra deciziei”.

”Am depus astazi contestatia oficiala la sediul central al partidului. Cerem o analiza mai atenta a deciziei din 13 ianuarie avand in vedere raportul nostru de activitate de cand am preluat alaturi de o intreaga echipa conducerea Sectorului 1. Mai mult, exista si un raport de audit facut la sector chiar de conducerea partidului fata de vechea conducere, in frunte cu Dan Tudorache. Atunci s-a decis ca rezultatele dezastroase impun o schimbare. Acum aceiasi oameni revin la sector”, a afirmat europarlamentarul PSD, potrivit sursei citate.

Ivan arata in document ca ”motivele prin care s-a argumentat aceasta decizie din cadrul Comitetului Executiv National din 13 ianuarie a.c. sunt neintemeiate si incalca brutal Statutul PSD”.

”Decizia de dizolvare a conducerii organizatiei PSD Sector 1 este fara precedent prin modul complet nedemocratic si ilegal prin care s-a dat curs propunerii doamnei Ecaterina Andronescu, presedinta a organizatiei PSD Bucuresti. Incepand de la invocarea unei decizii de acum un an (de inlocuire a unor presedinti de organizatii locale – n.a.) si pana la acuze nesustinute de cifre vizavi de rezultatele la alegerile europarlamentare si prezidentiale, aceste motive chiar nu stau in picioare”, a afirmat europarlamentarul Catalin Ivan.

Cu privire la primul motiv invocat de conducerea PSD, de numire a unor presedinti interimari de organizatii locale la PSD Sector 1, europarlamentarul Catalin Ivan a precizat in comunicat ca, ”din momentul acestor schimbari a mai existat inca o conferinta statutara la sector, validata de liderii conducerii centrale si de la Bucuresti, iar atunci nu s-a pomenit nici un cuvant despre vreo nemultumire in acest sens”.

”E complet tardiv sa vii cu astfel de argumente dupa un an si jumatate!”, a adaugat Ivan.

Potrivit fostului presedinte al organizatiei, ”al doilea motiv invocat pentru dizolvarea totala a conducerii PSD Sector 1 a fost cu privire la rezultatele slabe ale organizatiei in cadrul alegerilor europarlamentare si prezidentiale”.

”Conform datelor statistice, la alegerile europarlamentare din 2009, PSD a obtinut un numar de 11.225 voturi la nivelul Sectorului 1, iar la alegerile Europarlamentare din 2014 au fost obtinute 18.346 voturi. Acest lucru inseamna o crestere de 7.121 voturi. La alegerile prezidentiale din 2009, in turul 1, PSD a obtinut 28.240 voturi la nivel de Sector, iar in turul 1, la alegerile din 2014 s-au obtinut 34.081 voturi, ceea ce inseamna o crestere de 5.841 voturi. Acest argument al rezultatelor este cu atat mai mult contestat de cifrele statistice! Din cele 47 de organizatii similare din tara, municipii resedinte de judet sau sectoare, 15 din ele au avut rezultate mai slabe decat cele de la Sectorul 1, iar 12 se afla exact in aceeasi situatie. Din toate organizatiile, la prezidentialele din acest an, doar 7 au crescut de la un tur la altul cu peste 10 procente, printre acestea aflandu-se si PSD Sector 1. Daca motivul ar fi unul real, atunci ar trebui desfiintate toate celelalte organizatii!”, a afirmat Catalin Ivan, fostul presedinte al PSD Sector 1.

Presedintele PSD, Victor Ponta a declarat, la sfarsitul lunii ianuarie, la Sinaia, dupa sedinta CExN, ca organizatiile PSD Sector 1 si Sector 5 au fost dizolvate ca urmare a propunerii presedintelui PSD Bucuresti, Ecaterina Andronescu.

"La propunerea doamnei Andronescu, presedinta organizatiei de Bucuresti, am dizolvat organizatiile de la Sectorul 1 si Sectorul 5, i-am numit pe domnii deputati Tudorache coordonator la Sectorul 1, domnul Rizea la Sectorul 5 si au primit ca sarcina ca pana la Consiliul National sa vina cu un proiect de restructuarre a organizatiei de Bucuresti in ansamblul sau", a spus Ponta.

In replica, europarlamentarul Catalin Ivan a declarat ca inlaturarea sa de la sefia PSD Sector 1 a fost o "executie", el aratand ca motivul real consta in faptul ca l-a "suparat" pe Liviu Dragnea, dar si pe Victor Ponta atunci cand a facut declaratii impotriva lui Sebastian Ghita.

”Deci in PSD, daca il superi pe Dragnea si te iei de Ghita, esti pedepsit. Iar eu azi am fost pedepsit. Mesajul meu e simplu si pentru domnul Dragnea, ca si pentru domnul Ponta: ne vedem la Congres. Ei stiu ca la Congres vor pierde, de aia nici nu-l fac", a spus Ivan.

El a mai afirmat ca dizolvarea conducerii PSD Sector 1 si inlaturarea sa le sefia acesteia a reprezentat o "executie".

"Nu a fost clar pentru nimeni de ce s-a luat decizia asta. Nu a vorbit nimeni cu mine nici in ziua Comitetului, nici inainte. Nu stia niemni ca sunt nemultumiri legate de Sectorul 1. Vorbisem si cu doamna Andronescu si nimeni nu a spus absolut nimic. M-am trezut ca se ridica doamna Andronescu si propune dizolvarea conducerii PSD Sector 1. Deci, o executie. Dar a fost atat de amuzanta intreaga situatie incat nici nu ma pot supara pe ei. E asa, de povestiti nepotilor", a spus Ivan.


(131 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Catalin Ivan a trimis conducerii PSD o contestatie la decizia de dizolvare a conducerii PSD Sector 1 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.29727411270142 seconds.