Marți, 24 Februarie 2015 - 05:32 AM Aleg.RO: Fratele lui Sebastian Ghita, in vizorul DNA pentru 33 de milioane de euro

Publicat de: ---

7plus Autor: Nicole Ionescu

Dupa arestarea cumnatului premierului Victor Ponta, a venit randul deputatului Sebastian Ghita sa aiba emotii legate de membrii familiei sale . Mai precis, fratele lui Ghita se afla in vizorul DNA intr-un dosar privind o licitatie a Ministerului Educatiei pentru un proiect cu fonduri europene in valoare de 33 milioane de euro.

 

Deputatul Sebastian Ghita e la un pas de a-si vedea fratele Alexandru (foto) dupa gratii

In cursul zilei de ieri, procurorii au facut perchezitii la doua societati din Voluntari, judetul Ilfov, dintre care una apartine fratelui deputatului Sebastian Ghita. Sediile SC 2K Telecom SRL, care apartine lui Alexandru Ghita si SC Avitech Co. SRL au fost puricate de anchetatori.

Proiect amplu si costisitor

Sebastian Ghita

Procurorii DNA au in lucru un dosar in legatura cu o licitatie a Ministerului Educatiei Cercetarii si Tineretului, din 2013, pentru proiectul “Internet in scoala ta”, finantat integral din fonduri europene, valoarea proiectului fiind de 33 de milioane de euro. Programul “Internet in scoala ta. Conectarea la internet broadband a unitatilor scolare din zona rurala si mic urbana” a fost semnat in 2 decembrie 2013, la Ministerul Educatiei. Contractul a avut o valoare de 119.840.000 de lei, fara TVA, o perioada de implementare de sase luni si una de mentenanta de cinci luni. Proiectul prevedea conectarea a 2.446 de scoli la internet. Mihnea Costoiu, care in acea perioada era ministru delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, declara ca, dupa conectarea a 2.446 de scoli la internet, de acest serviciu ar urma sa beneficieze, alte 7.000, in cadrul unui proiect sectorial derulat in perioada 2014-2020. La sfarsitul lunii martie 2013, erau depuse oferte pentru acest program din partea consortiilor formate din Asesoft International si Orange Romania, respectiv Omnilogic, Avitech Co. si Romtelecom.

Contract controversat si cu MAI

Firma 2K Telecom este controlata de Alexandru Ghita – 67,12%, Vasile Domente – 8,05% (unchiul lui Sebastian Ghita) si Vasile Radu – 24,83%. Numele firmei apare si in raportul Curtii de Conturi pe anul 2013, publicat recent, in care se arata ca au fost constatate nereguli privind conditiile in care reprezentantii MAI au semnat un contract cu SC 2K Telecom SRL pentru realizarea sistemului call center (reteaua voce-date din cadrul Centrului de Contact). Specialistii sustin ca, la data efectuarii misiunii de audit, sistemul call center nu era functional, desi contractul a fost incheiat la data de 16.10.2009, cu o durata initiala de 26 de luni. Perioada a fost modificata prin 11 acte aditionale pana la data de 31 decembrie 2014, perioada mare de derulare a contractului avand ca efect “uzura morala a echipamentelor si a solutiilor software alese, situatie care genereaza cheltuieli suplimentare de upgradare”. In acelasi timp, Curtea de Conturi a atras atentia cu privire la faptul ca prin contract au fost incluse servicii de mentenanta, garantie si suport in valoare de 432.000 de lei cu TVA, contrar legii privind vanzarea produselor si garantiilor asociate acestora, unde se prevede gratuitatea garantiei acordate.


(96 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
7 Plus

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa 7 Plus:

Fratele lui Sebastian Ghita, in vizorul DNA pentru 33 de milioane de euro | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.32830810546875 seconds.