Marți, 24 Februarie 2015 - 05:32 AM Aleg.RO: Udrea: „Am fost dezbracata in arest, mi s-a luat sutienul!”

Publicat de: ---

Puterea taguri: elena, udrea, incuviintare, arestare, preventiva, gala, bute, noi, acuzatii, camera, deputatilor

Deputatii au votat, luni, din nou pentru urmarirea penala si arestarea Elenei Udrea, pe numele careia procurorii au formulat, de aceasta data, acuzatii de luare de mita in Dosarul „Gala Bute” . Astfel, deputatii nu s-au lasat impresionati de discursul fostului ministru al Dezvoltarii, care s-a plans ca este „vanata sistematic” si ca s-a luptat cu sobolanii in celula din arestul Politiei, si s-au pronuntat cu 218 voturi pentru si 76 impotriva, in cazul urmaririi penale, si cu 170 voturi pentru, 118 impotriva si 13 voturi nule, in cazul incuvintarii arestarii preventive.

Parlamentarii au avizat astfel, prin vot secret cu bile, noile solicitari ale procurorilor anticoruptie de incepere a urmaririi penale si respectiv de arestare preventiva a deputatului Elena Udrea, pentru acuzatii suplimentare in Dosarul „Gala Bute”. Deputatii PNL au votat chiar „la vedere” in favoarea cererii de incuviintare a arestului preventiv. Reprezentantii UDMR si ai PSD au preferat, in schimb, sa pastreze secretul votului, aratand ca „votul la vedere este o incalcare flagranta a legii”. „Cred ca Elena Udrea este poate ultima persoana, dupa Traian Basescu, care ar fi putut sa-si permita sa invoce asa-zisele abuzuri ale justitiei”, a spus Ludovic Orban, liderul deputatilor liberali. El a sustinut ca Udrea „este bine mersi in arest la domiciliu” si ca nu parlamentarii decid daca un parlamentar este sau nu arestat, ci instanta judecatoreasca. Comisia juridica a Camerei Deputatilor a avizat din 18 februarie cererile DNA privind incuviintarea urmaririi penale si arestarii preventive a Elenei Udrea.

„Sunt o tinta!”

În interventia sa in plenul Camerei, deputatul Elena Udrea a declarat ca „multe din acuzatiile care i se aduc sunt pur si simplu minciuni ale unora care incearca sa scape de propriile probleme cu legea” si ca „cei care fac denunturi, pleaca acasa, iar cei care nu fac, stau in arest”. Fostul ministru al Dezvoltarii a mizat, in discursul sau, pe compasiunea auditoriului, zugravind in cuvinte tari „tratamentul” la care a fost supusa in arestul Politiei Capitalei. Ea a povestit cum a fost „verificata la sange si dezbracata”, ca i s-a luat sutienul, nu a avut acces la uscator de par, a stat in curent si ca a fost nevoita sa puna un pet pe post de capac la toaleta pentru a opri sobolanii. „În urma cu doua saptamani, ati aprobat trei cereri de arestare preventiva si una de retinere. În total sapte capete de acuzare impotriva mea. La doua saptamani, iata ca doua din cereri de arestare au fost invalidate de judecatorii ÎCCJ, iar cea de-a treia, prezentata ca fiind foarte urgenta, nici macar nu a fost folosita. În cele sapte capete de acuzare, ultimul complet a retinut doar unul pentru care a dispus masura arestului la domiciliu. Asta arata masura a doua lucruri. Este evident ca sunt o tinta, sunt vanata sistematic, iar faptul ca exista doua cereri, astazi, pe care dumneavoastra trebuie sa le votati, reprezinta inca o dovada in acest sens. În ritmul acesta, o sa ne vedem din doua in doua saptamani, pana in 2016”, a spus Udrea. Întrebata sambata, la iesirea din sediul Înaltei Curti de Casatie si Justitie (ÎCCJ), cum comenteaza acuzatiile din Dosarul „Gala Bute”, conform carora si-ar fi facut ziua de nastere cu bani primiti ca mita, Elena Udrea a spus: „Asa cum, presupun, ati aflat deja pe surse acest amanunt picant, ar fi intersant daca ati putea sa aflati, pe surse, si ce evolutii au avut loc in acest dosar, ieri (vineri, n.r.), spre exemplu, evolutii favorabile mie”.


(146 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Puterea

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Puterea:

Udrea: „Am fost dezbracata in arest, mi s-a luat sutienul!” | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.31329202651978 seconds.