Marți, 24 Februarie 2015 - 05:32 AM Aleg.RO: Cererea de arestare preventiva in cazul Udrea, aprobata cu 170 voturi "pentru", 118 "impotriva"

Publicat de: ---

Bursa      Camera Deputatilor a aprobat, ieri, noua cerere de arestare preventiva in cazul Elenei Udrea, fiind inregistrate 170 voturi "pentru" si 118 "impotriva" si 13 voturi nule . Votul exprimat de deputati a fost secret, cu bile. Secretarul Camerei Deputatilor Nicolae Mircovici a precizat, potrivit Mediafax, ca trebuia sa existe un minimum de 163 de voturi pentru a se incuviinta cererea de arestare preventiva.
     "Au fost 325 de deputati prezenti. Majoritatea era de 325 impartit la doi plus unu, adica minim 163 de voturi", a spus Mircovici.
     La votul din Camera Deputatilor au fost prezenti 325 de deputati, din care 170 au votat "pentru", 118 "impotriva", iar 13 voturi au fost nule.
     Anterior, Camera Deputatilor a aprobat, ieri, noua cerere de incuviintare a urmaririi penale in cazul Elenei Udrea, pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute", fiind inregistrate 218 voturi "pentru" si 76 "impotriva".
     In interventia sa in plenul Camerei, deputatul Elena Udrea a declarat ca "multe din acuzatiile care i se aduc sunt pur si simplu minciuni ale unora care incearca sa scape de propriile probleme cu legea" si ca "cei care fac denunturi, pleaca acasa, iar cei care nu fac, stau in arest".
     Elena Udrea a spus: "In urma cu doua saptamani, ati aprobat trei cereri de arestare preventiva si una de retinere. In total sapte capete de acuzare impotriva mea. La doua saptamani, iata ca doua din cereri de arestare au fost invalidate de judecatorii ICCJ, iar cea de-a treia, prezentata ca fiind foarte urgenta, nici macar nu a fost folosita. In cele sapte capete de acuzare, ultimul complet a retinut doar unul pentru care a dispus masura arestului la domiciliu. Asta arata masura a doua lucruri: Este evident ca sunt o tinta, sunt vanata sistematic, iar faptul ca exista doua cereri, astazi, pe care dumneavoastra trebuie sa le votati, reprezinta inca o dovada in acest sens. In ritmul acesta, o sa ne vedem din doua in doua saptamani, pana in 2016".
     De asemenea, Elena Udrea a vorbit, in plenul Camerei Deputatilor, despre conditiile din arestul Politiei Capitalei, spunand ca a fost "verificata la sange si dezbracata", fiindu-i luat sutienul, ca a fost nevoita sa puna un pet pe post de capac la toaleta pentru a opri sobolanii sau sa riste sa faca pneumonie din cauza curentului.   


(143 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Bursa

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Bursa:

Cererea de arestare preventiva in cazul Udrea, aprobata cu 170 voturi "pentru", 118 "impotriva" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.30440402030945 seconds.