Marți, 24 Februarie 2015 - 05:32 AM Aleg.RO: Deputatii au votat, Elena Udrea poate fi arestata din nou

Publicat de: ---

Cotidianul

Update: Camera Deputatilor a aprobat, luni, noua cerere de arestare preventiva in cazul Elenei Udrea, pentru noi acuzatii in dosarul "Gala Bute" . Deputatii PNL au votat, luni, „la vedere”, in favoarea cererii de incuviintare a arestului preventiv in cazul Elenei Udrea.

Deputatii au votat in favoarea cererii de incuviintare a arestului preventiv in cazul acesteia. 170 au votat "pentru" si 118 "impotriva".

Deputatul Elena Udrea a ajuns luni la Parlament, unde urmeaza sa fie dezbatute si votate cele doua cereri ale DNA de incepere a urmaririi penale si arestare preventiva in cazul sau pentru savarsirea de noi infractiuni in dosarul "Gala Bute".

Elena Udrea a declarat luni, in Parlament, ca este ”vanata” sistematic, fiind ”tinta unei actiuni precise in care secretele trebuiau pastrate prin folosirea catuselor impotriva sa”. Ea a cerut modificarea Codului penal si a celui de procedura penala, motivand ca arestul preventiv este "o parghie similara cu tortura, la care se apeleaza prea des".

”În urma cu fix 2 saptamani ati votat 6 cereri impotriva mea. Le-ati aprobat pe toate sub marota ”noi nu ne opunem justitiei”. Am spus mereu ca justitia trebuie sa functioneze in cazul tuturor. Era suficient sa dati aviz doar cererilor de urmarire penala”, a spus Elena Udrea

”N-a contat exceptionalul situatiei in care m-am aflat: un deputat cu 3 cereri de arest preventiv in doar 2 ore. N-a contat ca era evident ca eram tinta unei actiuni precise in care secretele trebuiau pastrate prin folosirea catuselor impotriva mea.”

”Este evident ca sunt o tinta. Sunt vanata sistematic. În ritmul acesta o sa ne vedem din 2 in 2 saptamani pana in 2016.”

Dosarul ”Gala Bute” reprezinta dovada cea mai clara ca separarea puterilor in stat nu mai functioneaza.

Nu ma voi da nici cu mir, nu voi citi nici acatiste, nu voi spune rugaciuni.

”Am fost dusa in arestul Politiei Capitalei, am fost perchezitionata, m-au dezbracat si mi-au luat sutienul. As fi vrut sa vin astazi in catuse in fata dumneavoastra, sa le puteti vedea, sa le atingeti, sa intelegeti mai bine”, a spus Udrea. Ea a descris in fata deputatilor si conditiile din celula: toaleta turceasca fara perdea, apa calda de doua ori pe zi.

”Faceti ce trebuie sa faca Parlamentul: legiferati, oferiti oamenilor legi corecte, pentru ca abuzuri care se intampla in cazul a zeci de mii de romani sa nu mai fie posibile”.

”În arest am intalnit doua femei aflate acolo pentru nereguli contabile. Nu sunt un pericol pentru societate, nu au comis fapte abonimabile. Se lupta pentru viata lor. Stau cu lunile inainte de a se judeca acuzatiile pentru care sunt aduse. Procurorii spera ca vor recunoaste fapte pe care nu le-au comis. Arestul preventiv este o parghie similara cu tortura, la care se apeleaza prea des. Trebuie sa oprim ca arestarea preventiva, prevazuta initial ca o masura exceptionala, sa devina o practica. Justitia pe care o clamam de atatea ori are si aceasta fata despre care nu vorbim.

DNA -ul trebuie sa reformeze clasa politica e o mare minciuna. E periculos pentru statul de drept sa lasi doi oameni sa decida cine e arestat si cine nu. Cei care trebuie sa reformeze clasa politica sunt cetatenii”, a declarat Udrea in Parlament.


(163 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Deputatii au votat, Elena Udrea poate fi arestata din nou | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.28215408325195 seconds.